Op 2 december opende de commissaris van de Koning John Berends het jongerencentrum Place2Do. Dit deed hij samen met wethouder Gérard de Wildt en Annette Nijhuis, directeur van MeerVoormekaar.

Talenten ontdekken en ontwikkelen 

Jongeren in de gemeente Druten krijgen met Place2Do de ruimte om hun talenten op het gebied van muziek, theater en dans te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een plek waar ze hun creativiteit de volle loop kunnen laten gaan. 

Samen werken met jongeren

John Berends: “Jongeren zijn belangrijk voor de provincie Gelderland. Het is belangrijk dat we de afstand overbruggen en dicht bij elkaar staan. Daarom moeten en willen we het samen doen met de jongeren. Zo vormen we een goede samenleving met elkaar”. 

Iedereen doet mee

Een jongerencentrum als Place2Do leert je om samen te werken. Om afspraken te maken met elkaar. Het helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. En het helpt jongeren bij het vormen van een eigen identiteit. Wethouder Gérard de Wildt: ”Dit past bij wat wij in de gemeente Druten belangrijk vinden. We willen dat iedereen in de gemeente Druten mee kan doen aan de samenleving. Dat iedereen kan doen waar zijn of haar hart ligt. Ook als je nog niet precies weet wat dat is”. 

Oog voor de jeugd

“De provincie Gelderland en de gemeente Druten hebben oog voor de jeugd. Dit blijkt onder andere uit de aanleg van dit jongerencentrum”: aldus Annette Nijhuis. Met Place2Do wordt hier een geweldige invulling aan gegeven”.