Pagina opties

Groter

Scholen, kinderfeestjes en overige activiteiten

Veel scholen in de buurt maken gebruik van het Drutens Bosje. Ze organiseren er (natuur)lessen, sportlessen en andere activiteiten. Het Drutens Bosje is ook een ideale plek voor schoolreisjes en om een kinderfeest te vieren.
Ook buurtverenigingen, scouting en andere groepen organiseren activiteiten in het Drutens Bosje. Dat kan en mag, maar wel met respect voor de natuur. Dus niets slopen of verstoren.

Wilt u iets organiseren in het Drutens Bosje, bekijk dan eerst de antwoorden op de meest gestelde vragen zodat u weet wat wel en niet kan.
Het blijkt dat het handig is om even bij de gemeente te informeren of te melden dat er een (grote) groepsactiviteit gaat plaatsvinden. Er is al voorgekomen dat er meerdere klassen tegelijk willen gaan sporten op hetzelfde grasveld.

Overige evenementen

Het Drutens Bosje biedt ook ruimte aan diverse speciale activiteiten en kleinschalige evenementen. Zo is de scouting een regelmatige gast maar er kan bijvoorbeeld ook de biologieles in het gebied worden gehouden. Er zijn ook mogelijkheden voor het organiseren van bijvoorbeeld een (sportieve) familiedag of een clubactiviteit met uw vereniging. Ook de leerlingen van de scholen in de omgeving hebben (zeer) regelmatig sportdagen of spelletjesmiddagen. Uiteraard is het een goede zaak dat het Drutens Bosje zo’n aantrekkingskracht uitoefent en dat velen er gebruik van maken. De activiteiten moeten echter wel passen bij de doelstelling van het Bosje. Het is een natuurlijk gebied met mogelijkheden tot extensieve recreatie.
Maar, wel met respect voor de natuur; dus niets slopen of verstoren. Hiervoor zijn echter wel enkele spelregels voor groepen.

Om te zorgen dat de natuur niet teveel onder de activiteiten te lijden heeft is het verstandig eerst even te verder te kijken of informeren naar de mogelijkheden in het Drutens Bosje. Neem hiervoor contact op met de gemeente Druten via telefoonnummer 14 0487.