Pagina opties

Groter

Sporten

Er zijn diverse mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn in het Drutens Bosje. In het gedeelte van het speelbos is een trapveld aangelegd maar ook is er door het Drutens Bosje een route gemaakt met diverse trimtoestellen. Bij elk toestel staat een paneel met uitleg over het gebruik. Verder is er een Coopertest-route uitgezet.

Bewegen/sporten

Het bosje leent zich uitstekend om aan uw conditie te werken. In het bosje is een trimparcours en een Cooperpad aangelegd. Bij het startpunt van het cooperpad staat een informatiepaneel over hoe u uw conditie kunt meten met behulp van de Coopertest. Om de 100 meter wordt op bordjes de afstand aangegeven. Na 12 minuten hardlopen, kunt u aan de hand van schema’s zien hoe het is gesteld met uw conditie. De wandelpaden bieden naast wandelen ook goede omstandigheden voor hardlopers.
De paden worden als prettig ervaren omdat deze niet te hard zijn. Dat is beter voor de spieren en gewrichten.

Trimparcours

Door het Drutens Bosje ligt een trimparcours. Het is een rondje dus het maakt niet uit waar je het parcours begint. Bij de trimtoestellen staat een informatiebordje welke training je er kunt uitvoeren. Werken aan je conditie, gratis én in de natuur. De looprichting is aangegeven met paaltjes met de afbeelding van een hardlooppoppetje, en ook op het kaart is het parcours en de looprichting aangegeven. Als je deze route volgt kom je alle toestellen een keer tegen (of 2 keer?!).

Geocache / schat zoeken

In het Drutens Bosje is een geocache. Dit is een moderne manier van schatzoeken. Via gps aanduidingen en wat reken- en speurwerk moet u de cache (schat) zien te vinden. Dit is ook goed te doen met kleine kinderen.
U vindt meer informatie hierover op de website van geocaching.com

Fietspad en fietsknooppunten

De (hoofd)fietsroute door het Drutens Bosje is onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk in dit geval tussen de punten 12 en 92. De route door het Drutens Bosje begint bij de ingang van het sportcomplex De Gelenberg en komt uit bij de rotonde aan de Mr. Van Coothstraat in Druten. Er staan diverse banken en picknicksets waar u even rustig van de omgeving kunt genieten of kunt uitrusten voordat u het land van Maas en Waal verder gaat verkennen. Let u wel op dat u alleen op het hoofdpad mag fietsen. De overige paden zijn niet toegankelijk voor fietsers.

Vissen

Sinds vele jaren ligt er ook een visvijver in het Drutens Bosje. Deze visvijver is verpacht aan visclub ’t Lauwke. In een mooie omgeving en afgescheiden van de bezoekers van het Drutens Bosje kunt u hier in alle rust de hengel uitwerpen. Voor informatie en toegang kunt u contact opnemen met visclub ’t Lauwke
 

Schaatsen

In de winter fungeert de speciaal aangelegde bloemenweide als natuurijsbaan waar u kunt schaatsen. Als het voldoende vriest natuurlijk. Vrijwilligers zorgen voor het schoonhouden van de baan en voor koek en zopie. ’s Avonds is de baan verlicht. 
We houden u via deze website op de hoogte over de schaatsmogelijkheden.