Pagina opties

Groter

Toekomst

Toekomst

Inmiddels zijn we een aantal jaar verder, maar alles is nog nieuw en groeit nog; de natuur is nog duidelijk in ontwikkeling. Hoe het bosje er in de toekomst uit gaat zien is wel een beetje te voorspellen, maar de natuur gaat toch zijn eigen gang!
Vanwege de intensieve recreatiedruk kan de natuur in het Drutens Bosje niet compleet stuurloos zijn gang gaan, maar waar het kan geven we zo weinig mogelijk sturing.

Wel zijn er enkele huisregels.
Het principe is alles mag mits….; En nog gratis ook.

Een van de belangrijkste doelen van het Drutens Bosje is ‘bezig zijn in en met de natuur’. De herinrichting van het Drutens Bosje, met dit doel als leidraad, is een groot succes gebleken. Inmiddels maken veel mensen regelmatig gebruik van het Drutens Bosje, meer als we ooit gehoopt hadden. Maar, het Drutens Bosje is niet zo groot (16ha.) en soms heel druk bezocht. Dit legt de nodige druk op een aantal zaken; bijvoorbeeld loslopende honden en rennende kinderen gaan lastig samen, en op een bloemenweide is het wel érg lastig voetballen. En als je nagaat dat de natuur juist zoveel mogelijk rust en stilte nodig heeft!
En waarom ga je naar het Drutens Bosje; omdat het er zo mooi én leuk is. Het is een combinatie. Dat moet dus behouden blijven! Daarom is er gezocht om voor alles en iedereen zoveel mogelijk een eigen plekje te vinden. En om dit in goede banen te leiden én omdat sommigen het een beetje voor anderen bederven, is ook de Gemeente Druten er niet aan ontkomen om een paar huisregels op te stellen. Als die door iedereen nageleefd worden, kunnen we nog jaren en jaren gebruik maken van het Drutens Bosje zoals het nu is! 

Mede dankzij een groep vrijwilligers wordt er toegezien op handhaving van de regels. Ook verrichten zij regelmatig hand- en spandiensten voor het behoud van het Drutens Bosje. Ze onderhouden goede contacten met de gemeente, en weten waar het Drutens Bosje voor staat. U kunt dus ook die mensen aangesproken worden op (ongewenst?) gedrag. Maar nog beter, u kunt aan hen ook informatie vragen over het Drutens Bosje.
Ook de politie en de Goa’s (gemeentelijke opsporingsambtenaren) houden regelmatig een oogje in het zeil.