“Wat is het mooi om na een zeer lange onafgebroken carrière in het lokaal openbaar bestuur zelf mijn afscheid te regisseren. Dat moment heb ik bereikt. Na 10 jaar raadslid, 12 jaar fractievoorzitter en bijna 15 jaar wethouder, is het goed zo. Op 20 oktober vier ik mijn 66e verjaardag en is het tijd voor andere leuke dingen in het leven”, vertelt Van Elk. Vanaf 13 november 2020 stopt hij als wethouder van de gemeente Druten.

Sjef van Elk: “Vooral in de afgelopen 11 jaar dat ik wethouder was zijn dankzij gezamenlijke inspanningen fantastische ontwikkelingen in onze gemeente gerealiseerd. Ik besef dat ik bij veel van die ontwikkelingen vanuit collegiaal bestuur vooraan mocht staan. Maar vaak was ik als portefeuillehouder ook zelf verantwoordelijk en stond ik aan de wieg van het succes. Dankzij teamspirit en samenwerking kennen de successen uiteindelijk vele vaders en moeders. Fijn dat ik mijn steentje nog kon bijdragen aan het draagvlakonderzoek over een mogelijke fusie tussen de gemeenten Druten en Wijchen. De begrotingsbehandeling tijdens de raadsvergadering van 12 november aanstaande is mijn laatste handeling als wethouder. Langs deze weg dank ik iedereen die het mij mogelijk maakte om het ambt van wethouder in deze prachtige gemeente uit te voeren. Speciale dank voor de gemeenteraad, mijn collega’s binnen het college en de regio en het team van medewerkers waarmee ik samenwerkte binnen mijn portefeuilles. Dankbaar ben ik ook voor de vele persoonlijke contacten die ontstonden. Ik wens iedereen heel veel plezier bij het verder uitvoeren van zijn of haar werk. Mijn opvolger wens ik veel succes en werkplezier in deze mooie gemeente.”

Gérard de Wildt voorgedragen als nieuwe wethouder
Gérard de Wildt is op dit moment raadslid namens de Dorpslijst Horssen. Dorpslijst Deest, Dorpslijst Afferden, Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid en de Dorpslijst Horssen dragen hem voor als nieuwe wethouder.