Lees pagina voor

Toekomstbestendig Wonen Lening

Heb jij plannen om jouw huis duurzamer, klaar voor de toekomst, asbestvrij of kwalitatief beter te maken? Veel woningen in Druten kunnen wel een verbetering op deze punten gebruiken, maar deze investeringen kosten vaak (veel) geld.

De provincie Gelderland en de gemeente Druten vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen energiezuiniger, toekomstbestendiger en beter worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en de gemeente je de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor het verbeteren van jouw huis: de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’.

Heb je een nieuwbouwhuis en wil je deze bijvoorbeeld aardgasvrij maken? Dan kun je ook gebruik maken van deze lening.

Filmpje over toekomstbestendig wonen lening

Eén regeling

Door alle leningen voor het verbeteren van woningen in één regeling aan te bieden, hoef jij niet meer uit te zoeken welke lening voor jouw woonwens geschikt is of meerdere aanvragen te doen als je jouw woning wilt aanpassen. De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: energie, levensloopbestendigheid, funderingsherstel of asbestsanering. Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet de investering altijd gecombineerd worden met minimaal één energiebesparende of -opwekkende maatregel.

Wat moet u doen?

Er zijn meerdere soorten leningen, deze leningen leggen we hieronder uit. Kijk voor inspiratie in deze lijst met maatregelen. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u de Toekomstbestendig Wonen lening hieronder aanvragen.

U kunt de Toekomstbestendig Wonen Lening ook schriftelijk aanvragen.

Aanvraagformulier Toekomstbestendig Wonen Lening (PDF, 266.1 kB)

Consumptieve lening

Verzilverlening

Hypothecaire lening

Maatwerklening

Vragen?

Heeft u nog aanvullende vragen over de Toekomstbestendig Wonen Regeling dan kunt u contact opnemen met Margreet Aldeweireldt via telefoonnummer 088 432 71 45 of stuur uw vraag per e-mail naar m.aldeweireldt@drutenwijchen.nl Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de SVN via telefoonnummer 088 253 94 00 of een e-mail sturen naar info@svn.nl.

Meer informatie

Toetsing SVn

Klanten die een lening aangaan moeten voldoende kredietwaardig zijn. SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) toetst of dit het geval is. Zowel het energieloket als SVn adviseren klanten niet welke lening het meest geschikt voor hun is. Bij twijfel of behoefte aan advies over het effect van de lening op uw financiële situatie kunt u advies inwinnen bij een financieel adviseur.

Komt uw maatregel in aanmerking voor een lening, dan krijgt u van de gemeente een toewijzing om de duurzaamheidslening bij SVn  aan te vragen. Zij voeren een financiële toets uit. Deze toets bepaalt of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor de lening die dan door SVn wordt verstrekt. SVn heeft onder meer een AFM-vergunning voor het aanbieden van hypothecair en consumptief krediet.

Voorwaarden van de ‘Toekomstbestendig Wonen Lening’

De aanvragers verklaren bij het invullen van de aanvraag: