Dit jaar vieren veel mensen hun vakantie in Nederland. In Druten is veel te zien, te ontdekken en te beleven. Reden voor de gemeente Druten om een nieuwe frisse en uitnodigende versie van de BooQi te laten ontwikkelen. Het is een informatieboekje in zakformaat met toeristische hoogtepunten, alle overnachtingsmogelijkheden, een plattegrond en kortingsbonnen. Er zijn in totaal 500 informatieboekjes gedrukt, welke op circa 30 locaties in mooie displays komen te staan.

BooQi wordt op verschillende (toeristische) plaatsen in en ook buiten Druten aangeboden. Wethouder Willy Brink: “Ik presenteer met trots de nieuwe versie van de Drutense BooQi. Voor onze ondernemers een extra stimulans in deze moeilijke tijd. Ik nodig iedereen uit om een BooQi te bekijken en ook te delen. Laten we samen de gemeente Druten nog beter op de kaart zetten.”

Druten heeft veel te bieden

Denk daarbij aan de Veerdam met camperplaatsen, jachthaven en een horecaschip. Een mooi vertrek-en eindpunt voor een wandeling door het prachtige natuurgebied aan de Waal “de Afferdense en Deestse Waarden” of een wandeling over de kronkelige dijk. Een gastvrij centrum met een gevarieerd aanbod aan winkels en horeca. Druten heeft een rijke cultuur aan baksteenindustrie. Dat is op veel plaatsen terug te zien, zoals de oude steenfabrieken en tichelgaten aan de Waal, de gebouwen die rijk gedecoreerd zijn met geglazuurde tegeltjes van Dericks & Geldens in het centrum van Druten. Deze steenfabriek Vogelensangh in Deest bestaat al ruim 100 jaar en is de enige steenfabriek in Nederland met een nog werkende ringoven