In februari 2021 is een start gemaakt met de MKB-Deal smart together. 18 gemeenten in de regio Arnhem en Nijmegen doen hieraan mee.

Regeling

Vanaf 1 maart 2021 kunnen mkb-ondernemers met 1-50 werknemers vouchers aanvragen voor hulp bij digitalisering. Met deze hulp kunnen ze bijvoorbeeld een webwinkel starten of app ontwikkelen. Er zijn vanaf 23 februari ook gratis online informatiesessies te volgen over de mogelijkheden en kansen in digitalisering. De gemeente wil met deze actie ondernemers die zijn getroffen door de coronacrisis ondersteunen. Aanmelding loopt via de website van smarttogether.

Ondernemers en gemeenten hebben de handen ineen geslagen. Hierdoor zijn er digitaliseringsvouchers beschikbaar. Deze vouchers dekken 50% van de kosten ((tot € 2500,-). De ondernemers moeten de diensten van lokale leveranciers afnemen (regio Arnhem- Nijmegen). Dit moedigt de samenwerking tussen de mkb-ondernemers en leveranciers aan. Ook heeft dit positieve gevolgen voor de economie in de regio.
De regeling loopt tot het budget op is.

Digitaliseringsbehoefte

De meeste mkb’ers weten dat digitalisering kansen met zich meebrengt voor groei en vernieuwing. Vooral tijdens Corona. Ondernemers hebben vaak niet het geld, de tijd en de kennis om deze  kansen echt te benutten. Om bedrijven hierin te steunen worden er vooraf online informatiesessies aangeboden waarin de mkb-ondernemer informatie over het voucherprogramma, leveranciers en de mogelijkheden krijgt.   

Aanvragen en aanbieden

Aanmelden voor de online informatiesessies, de voorwaarden voor de voucherregeling en (vanaf 1 maart) het aanvraagformulier zijn te vinden op https://smarttogether-arnhemnijmegen.nl. Op de website is ook een uitgebreide lijst van digitaliseringsleveranciers uit de regio te vinden. Aanbieders van digitaliseringsdiensten melden zich via de website. Een toetsingscommissie bekijkt of de aanvraag aan de voorwaarden voldoet.