Wij werken altijd aan de bereikbaarheid van en binnen de gemeente Druten. We houden rekening met nieuwe ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en de gevolgen van woningbouw. In de mobiliteitsvisie "Duurzaam onderweg tussen Maas en Waal" noemen we 5 belangrijke onderwerpen:

  • Leefbaarheid in de gemeente
  • Bereikbaarheid tussen de kernen
  • Verbonden met de regio
  • Duurzaam verplaatsen tussen Maas en Waal
  • Verkeersveiligheid

In Deest zijn we nu bezig met de Rondweg. Daarna gaan we aan de slag met de Vriezeweg.

Rondweg Deest

De rondweg Deest is, als alles volgens planning verloopt, dit najaar klaar. Dit hangt af van het verplaatsen van kabels en leidingen. Nederzand maakt de weg af. Daarna zijn wij verantwoordelijk voor de weg.

Vriezeweg

Inwoners en partners willen graag dat we de weg helemaal aanpakken en duurzaam inrichten. Op korte termijn staat alleen de aanpak van de Vriezeweg binnen de bebouwde kom op de planning. Dat komt omdat een deel van de weg een bouwroute is voor nieuwbouw van De Gaarden. De aanpak van de Vriezeweg buiten de bebouwde komt later. We nemen dat deel mee in het mobiliteitsplan voor de langere termijn.

Als de Rondweg klaar is, kunnen we starten met de aanpak van de Vriezeweg binnen de bebouwde kom. In eerste instantie werken we vooral aan een veilige inrichting. De meer duurzame inrichting nemen we als wens/ ambitie mee voor de langere termijn.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten? 

Terug naar het overzicht