Zwerfvuil? Gat in de weg? Losse stoeptegels? Verstopte put? Overhangend groen? Wijkbeheer zorgt voor het onderhoud van de leefomgeving en voor een schone en veilige wijk. Andere voorbeelden zijn het dagelijks onderhoud aan het groen, onderhoud van sloten en bermen, plantsoenen en trottoirs. Maar ook het ruimen van zwerfafval, dode dieren, onderhoud van hondenuitlaatplaatsen en speelvoorzieningen zijn een taak van wijkbeheer. Wijkbeheer heeft ook een preventieve functie om klachten en meldingen uit een wijk zoveel mogelijk te voorkomen.

Melden

Hoe kunt u uw melding doen? 

U kunt als volgt een melding doen:

  • Direct online een melding doen
  • Via MijnGemeenteapp. Download de MijnGemeente app in de Google Play store of Apple store. Kies voor gemeente Druten. U kunt nu melden en in de melding aangeven of u anoniem wilt melden. Tip: zet locatievoorzieningen aan, dan kunt u heel precies de plaats van de melding aangeven.
  • Of telefonisch via 088 432 70 00. Let op: dit is een nieuw telefoonnummer. Het telefoonnummer van de bel- en herstellijn vervalt en is vanaf 11 maart 2019 niet meer in gebruik.

Probleemsituaties en calamiteiten

Voor het oplossen van een ernstige probleemsituatie of calamiteit zijn wij buiten werktijd ook bereikbaar. U kunt dan contact opnemen met de meldkamer van de politie via 0900 8844. Zij nemen dan contact op met de gemeente.

Wijkteams

Wijkbeheer bestaat uit twee wijkteams:

Het wijkbeheer bestaat uit 2 wijkteams en elk wijkteam heeft een wijkbeheerder:

  • Wijkteam 1 richt zich op Druten en Druten-Zuid.
  • Wijkteam 2 richt zich op het buitengebied, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk.

Wat doet uw wijkbeheerder?

De wijkbeheerder stuurt het wijkteam aan. Bij uw wijkbeheerder meldt u ongemakken die u in uw wijk aantreft. Het wijkteam probeert uw klacht of melding dan binnen drie werkdagen op te lossen. Lukt dit niet? Dan laten wij u weten wat de reden hiervan is.

Wie zijn de wijkbeheerders?

Even voorstellen! Frans Kersten en Casper Zandwijk:

  • Frans Kersten (op de foto links) is uw wijkbeheerder voor het buitengebied, Afferden, Deest, Horssen en Puiflijk.
  • Casper Zandwijk (op de foto rechts) is uw wijkbeheerder voor Druten en Druten-Zuid.

Heeft u een vraag aan uw wijkbeheerder? Mail dan naar wijkbeheer@drutenwijchen.nl

Handig om te weten

Klusmaand

Per wijk houden we één keer per jaar een klusmaand. In deze maand lossen de wijkploegen de kleine problemen zoveel mogelijk op.  Meer informatie over wanneer de klusmaand in uw wijk is en wat de gemeente dan doet, kunt u vinden op de pagina 'klusmaand'.

Hoe installeer ik de MijnGemeente app?

Download de MijnGemeenteapp in de Google Play store of Apple store. Kies ‘gemeente Druten’. U kunt nu uw melding doen. Een foto van de situatie kunt u direct meesturen. Handig toch? Tip: zet locatievoorzieningen aan, dan kunt u de plaats van de melding precies aangeven.