Een belangrijke opdracht voor de gemeente Druten is sneller meer nieuwe woningen bouwen. In de gemeente Druten komen bijna 1.000 nieuwe woningen. Ook in Deest komen nieuwe woningen. Door meer nieuwe woningen te bouwen, willen we ervoor zorgen dat Deest goed leefbaar blijft. Op deze manier hoeven jongeren en ouderen Deest niet te verlaten omdat er geen geschikte of betaalbare woningen zijn. En we trekken nieuwe inwoners aan. Dat is goed voor de diversiteit en samenstelling van Deest. De nieuwe woningen in Deest zijn klaar voor de toekomst. We bouwen duurzame huizen die passen bij Deest. Bijvoorbeeld woningen voor starters, woningen waarmee ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en fijne gezinswoningen. Ook zorgen we voor een fijne en mooie omgeving om te wonen. Dat is fijn voor nieuwe inwoners van Deest én voor iedereen die nu in Deest woont. Het bouwproject De Gaarden Fase 1 is zo goed als klaar. Voor Deest Zuid stellen we nu een nieuwe gebiedsvisie en ontwikkelingsvisie op. 

Denk mee over de toekomst van Deest

De nieuwe gebiedsvisie en ontwikkelingsvisie maken we graag samen met inwoners en partners in Deest. Als inwoner of ondernemer van Deest weet u als geen ander wat het dorp nodig heeft om de leefbaarheid en het aanbod aan voorzieningen op peil te houden. Op vrijdag 17 september en donderdagavond 30 september gingen wij daarom met de inwoners en ondernemers van Deest in gesprek. Ook kon iedereen tot 30 september een digitale vragenlijst invullen. Alle resultaten gaan we nu verwerken. De uitkomsten delen we op een later moment met u. 

Meer nieuwe woningen

Op de planning van De Gaarden Fase 2 staan op dit moment 40 woningen. De stukken grond rond het project bieden ook mogelijkheden voor nieuwe woningen. Meer bouwen is een kans voor een betere leefbaarheid in Deest. We maken daarom een ontwikkelingsvisie voor woningbouw op de lange termijn. De komende 10 jaar en daarna. We geven aan wanneer en hoe we kunnen bouwen op de verschillende stukken grond. De stukken grond zijn nu voor een groot deel nog agrarisch. Na de omgevingsvisie moeten we daarom eerst een procedure starten voor het aanpassen van het bestemmingsplan. Hier is nog veel onderzoek voor nodig.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten? 

Terug naar het overzicht