Wist u dat zwerfafval helaas ook in Druten een hardnekkig en kostbaar probleem is? De gemeente is dagelijks actief om zwerfafval op te ruimen. Helaas ligt er nog genoeg in het groen en op de wegen. Wilt u meehelpen om zwerfafval op te ruimen?

Meld u aan als wijkheld!

U kunt zich aanmelden om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval bij u in de straat. Aanmelden kan bij de Dar via www.wijk-helden.nl. U ontvangt dan materialen zoals een emmer, knijper, hesje en afvalzakken. Op dit moment zijn er al 15 groepen en meerdere vrijwilligers actief in Druten. Meer informatie over wijkhelden kunt u vinden op www.wijk-helden.nl. Let erop dat u apart de wijkhelden afvalpas aanvraagt!

Wilt u samen met een groep bewoners een actie houden om zwerfafval in te zamelen op een bepaalde plek? Dat kan. Bij de groenbeheerder Patricia van Wolferen kunt u uw initiatief aanmelden en de materialen lenen voor de actie. Jaarlijks is er ook de Maas en Waalse Schoonmaakdag. U leest hieronder alle informatie daarover.

Wat is de Maas en Waalse schoonmaakdag?

Al enkele jaren worden op deze dag schoonmaakacties gehouden in de gemeente Druten en Beuningen. Aan deze dag doen ieder jaar honderden inwoners en ook basisschoolleerlingen en verenigingen mee. De dag is vanaf 2020 gelijk met de landelijke opschoondag.

We proberen hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen. Dit willen we graag samen met u, onze inwoners, verenigingen en maatschappelijke partners bereiken. De gemeente stelt op deze dag de nodige materialen beschikbaar. Deelnemende groepen ontvangen voor hun inzet een taart en kleine vergoeding.

Helpt u mee de Drutense Waarden schoon te houden!

Sinds november 2019 ruimt de vrijwillige afvalbrigade (de ZDW) het zwerfafval op in het gebied van de Drutense Waarden. Omwonende Ruud van Kraaij is een van de initiatiefnemers. Naast het schoonmaken van het gebied is het ook gezellig om samen op pad te gaan. De groep bestaat al uit 11 vrijwilligers en dat aantal groeit nog steeds. Wilt u ook meehelpen aan een schonere ZDW en omgeving? U kunt zich aanmelden voor de Zwerfafvalbrigade ZDW bij Ruud van Kraaij 

Idee indienen voor verminderen of voorkomen van zwerfafval!

Heeft u een idee om het zwerfafval in uw wijk te verminderen of te voorkomen? Dan kunt u uw idee doorgeven aan uw wijkbeheerder via het meldingsformulier of door te bellen naar 088 432 7000.