Veel mensen in onze gemeente zetten zich in als vrijwilliger, vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kent u iemand die een lintje verdient? Misschien vindt u dat uw buurvrouw, uw vader of de voorzitter van de sportclub een lintje verdient. Draag hem of haar dan voor.

Online koninklijke onderscheiding aanvragen

Wat moet ik doen?

  • Neem contact op met de gemeente waar de kandidaat woont. Daar kunnen ze aangeven of uw voorstel bijzonder genoeg is voor een Koninklijke onderscheiding.
  • Kijk vervolgens op Lintjes.nl wat u verder moet doen.

Handig om te weten

Koninklijke onderscheidingen worden onder andere uitgereikt tijdens de traditionele Lintjesregen ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Z.M. Koning Willem-Alexander. Als u iemand voor de Lintjesregen wilt voordragen, dan raden wij u aan om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen. Het verzamelen van de benodigde gegevens voor de aanvraag kost namelijk behoorlijk wat tijd en wij moeten ons hierbij houden aan de door de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland voorgeschreven inzendtermijn.

Aanvragen voor de Lintjesregen van 2021 moeten voor 5 juni 2020 worden ingediend bij het bestuurssecretariaat van de gemeente Druten.

Naast de traditionele Lintjesregen is het ook mogelijk om in de loop van het jaar een Koninklijke onderscheiding uit te reiken. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een jubileum of een andere bijzondere aanleiding. Het decoratievoorstel voor tussentijdse onderscheidingen moet 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum bij de burgemeester zijn ingediend.