De openbare ruimte bestaat uit plekken die voor iedereen toegankelijk zijn. Denk aan pleinen, wegen, parken, speeltuinen of sportvelden. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn.

Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Dan doet u een melding hiervan bij de gemeente. De gemeente probeert er dan zo snel mogelijk iets aan te doen.

Online melding doorgeven

U kunt via deze website online een melding doorgeven.

Online melding woon- en leefomgeving doorgeven

Bekijk de meldingen op de kaart

U kunt hieronder op de kaart bekijken of uw melding al bij ons bekend is. In dat geval hoeft u niet te melden.

Bekijk ontvangen meldingen

Melding via MijnGemeente app

Download de MijnGemeente app in de Google Play store of Apple store. Kies voor gemeente Druten. U kunt nu melden en in de melding aangeven of u anoniem wilt melden. Tip: zet locatievoorzieningen aan, dan kunt u heel precies de plaats van de melding aangeven.

Telefonisch melding doorgeven

Of geef uw melding telefonisch via het telefoonnummer 088 432 70 00.

Melding over afval

Wilt u melding doen over het inzamelen van GFT-, plastic- en huisafval dan kunt rechtstreeks contact opnemen met de DAR klantenservice via 024-3716000 of via www.dar.nl/contact

Melden kapotte lantaarnpaal

De openbare verlichting in de gemeente Druten omvat ongeveer 5180 lichtmasten. Het doel is de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid te verbeteren. De gemeente Druten maakt gebruik van nachtbranders en avondbranders. Dit houdt in dat op kruispunten, veranderingen in de rijbaan, centrumgebieden en sociaal onveilige locaties de verlichting vanaf het invallen van de duisternis tot aan de volgende ochtend blijft branden. Avondbranders worden toegepast op locaties waar het verkeerskundig en sociaal toelaatbaar is. Deze lampen schakelen om 23.00 uur uit. Tweewekelijks worden defecte lichtmasten in herstelrondes gerepareerd. Melden van een kapotte lantaarnpaal kan via de website www.nederlandslicht.nl