Lees pagina voor

Rioolverstopping

Loopt het afvalwater niet meer goed weg? Dan kan er een rioolverstopping zitten. Deze moet u zelf oplossen. Wij hebben hier tips over hoe te handelen bij verschillende verstoppingen.

Wat te doen bij verstopping straat- en trottoirkolken(putten)?

Heeft u klachten over de afvoer van regenwater in uw straat? Neem dan contact op uw wijkbeheerder via telefoonnummer 088 432 70 00. Of doe een melding via de app Mijngemeente of het meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website).

Gaan uw klachten over een weg of achterpad die niet van de gemeente is neem dan contact op met de eigenaar of verhuurder van het woningblok.

Wat te doen bij verstopping huisaansluiting riolering?

Bij een rioolverstopping is de bewoner van het huis verantwoordelijk. U moet de verstopping zelf oplossen. U moet eerst uw erfscheidingsput opgraven. Ook moet u dan uw rioolaansluiting op gemeente grond proberen te ontstoppen. De plekken van de meeste erfscheidingsputten zijn bij de gemeente bekend. U kunt een schets hiervan aanvragen bij de gemeente. Lukt het ontstoppen niet? Roep dan de hulp in van een professioneel ontstoppings- of aannemersbedrijf.

Is de rioolverstopping ontstaan door een gebrek aan het gemeentelijk riool? Of groeien de wortels van een gemeentelijke boom door het riool? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder via telefoonnummer 088 432 70 00. Hij zal dan het probleem oplossen. Is de verstopping veroorzaakt door een gebrek aan het gemeentelijk riool dan vergoedt de gemeente, in overleg, deze kosten.

Wat te doen bij storing drukriool?

Brandt er geen storingslampje op de kast bij de pompput? Volg dan de stappen van 'Wat te doen bij verstopping huisaansluiting riolering?'.

Brandt het storingslampje wel? Bel dan het storingsnummer 088 432 77 70 of het nummer op de kast bij de pompput. U kunt dan uw storing doorgegeven aan de storingsmonteur.

Vragen?

Heeft u aanvullende vragen over storingen of verstoppingen van het rioolstelsel, dan kunt u contact opnemen met wijkbeheer via telefoonnummer is 088 432 70 00.