Lees pagina voor

Aankomst, registratie en verblijf

Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie. En ook veelgestelde vragen over aankomst, registratie en verblijf. Denk aan inschrijven in de basisregistratie (BRP), wat te doen met huisdieren en inburgeren.

De vragen die op deze pagina staan, zijn speciaal voor de gemeente Druten of staan niet op de site van de Rijksoverheid.

Hoe schijft een vluchteling zich in bij de gemeente Druten?

Het is belangrijk dat Oekraïense vluchtelingen zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) in de gemeente waar zij tijdelijk wonen. Zo blijven ze in beeld en kunnen ze gebruik maken van bijvoorbeeld zorg, onderwijs en andere begeleiding. Ook krijgen zij zo een Burgerservicenummer (BSN). Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld een bankrekening openen en leefgeld krijgen.

Belt u ons even om een afspraak te maken voor de inschrijving? Ons nummer is: 088 432 70 00.

Belangrijke informatie voor het inschrijven:

De laatste informatie over inschrijven vindt u op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Hoe lang mogen Oekraïense vluchtelingen in Nederland blijven?

Oekraïners die in Nederland zijn of aankomen, hoeven zich geen zorgen te maken over hun verblijfsrecht hier. Wel zijn er algemene regels voor verblijf in Nederland. De regels van dit moment vindt u op de website van de Immigratie- en Naturalisatiedienst
Ook op de website van de Vluchtelingenwerk Nederland staat meer informatie voor vluchtelingen over visa, aankomst, rechten en plichten.

Staat uw vraag er niet bij? Mail of bel ons gerust met uw vragen. Wij denken graag met u mee. U kunt mailen naar: oekraine@drutenwijchen.nl of bellen naar: 088 432 70 00.