Bij de gemeente kunt u archiefstukken aanvragen en (op afspraak) inzien, zoals bouwvergunningen, tekeningen en alle overige openbare stukken.

Voor archiefstukken van de voormalige gemeente Horssen (voor 1984) kunt u bij het regionaal archief in Nijmegen terecht.

Online aanvragen

U kunt uw archiefstukken online aanvragen met DigiD of eHerkenning:

logo DigiD

Online archiefstukken aanvragen of inzien als particulier (met digid) 

Online archiefstukken aanvragen of inzien als bedrijf (met eHerkenning)

Wat moet ik doen?

Inzien

Heeft u gekozen voor inzien bij het gemeentehuis dan bellen of mailen wij u voor een afspraak. Dan liggen de stukken klaar bij de receptie en kunt u in de hal de aangevraagde stukken inzien. U kunt eventueel aangeven welke stukken u wilt hebben en deze worden dan nagezonden.

Ontvangen per email of post

U krijgt uw aangevraagde archiefstukken per email of naar het opgegeven adres toegezonden. U hoeft hiervoor niet naar het gemeentehuis toe te komen.

Wat moet ik betalen?

Het tarief bedraagt voor het verstrekken van gewaarmerkte (digitale) afschriften, kopieën van stukken, kaarten en tekeningen.

  • Per pagina op papier van A3 of A4 formaat in zwart/wit of kleur €0,50
  • Per pagina op papier in een ander formaat dan A3 of A4 €20
  • Een beschikking, stukken, uittreksels, gegevens en / of (algemene) informatie welke op aanvraag van de aanvrager moeten worden opgemaakt, per kwartier €20
  • Indien stukken op verzoek van de aanvrager worden toegezonden per post, worden de leges verhoogd met de op dat moment bij de Post.nl geldende portokosten.

Het inzien van bouwtekeningen is gratis.

Handig om te weten

Wij kunnen uw aanvraag alleen in behandeling nemen als u alle gegevens op het aanvraagformulier heeft ingevuld. Wees zo duidelijk mogelijk dan kunnen we u zo goed mogelijk van dienst zijn.