Lees pagina voor

Bezoek Druten

Kom naar onze mooie gemeente. Er is van alles te zien en te beleven.

Toeristische informatie

Komt u naar Druten? Het hart van Maas en Waal. Dit mooie gebied zal u verrassen! De mooie dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en vriendelijke dorpjes geven de streek een gevoel van vroeger. Op de website van het land van Maas en Waal (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie over onze wat er te zien en te doen is. Waar u kunt overnachten en lekker kunt eten. Maak een mooie fietstocht, een wandeling of maak een oversteek met een pontje (Deze link gaat naar een externe website). Op de website van Centrum Druten (Deze link gaat naar een externe website) vindt u allerlei informatie over wat er te doen is in en om het mooie centrum van Druten.

Tip: breng een bezoek aan Nijmegen. De oudste stad van Nederland. Ook op de website van het Rijk van Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over onze mooie regio.

Heemtuin

De tuin rondom het koepeltje heet Heemtuin Maas en Waal. Maak een wandeling en geniet van de natuur. Op de website Heemtuin Maas en Waal (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie.

Monumenten

Altijd al willen weten welke monumenten er in de gemeente Druten staan? Of misschien bent u benieuwd waarom een gebouw een monument is? Op de website van MijnGelderland (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie.

Bondsgebouw HIP & TIP

In het Bondsgebouw wordt elke tweede dinsdag van de maand een "Open Verhalentafel" gehouden. Iedereen die geïnteresseerd is in een vorm van historie is dan welkom. Vanuit het bondsgebouw worden meerdere activiteiten georganiseerd in de vorm van een HIP en TIP, Historisch- en Toeristisch Informatie Punt. Meer informatie is te vinden op de website Stichting KLeiGoed Maas & Waal (Deze link gaat naar een externe website).

Drutens Bosje

Het Drutens Bosje is een spannend speelbos! Met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan, een groot klim- en klautertoestel waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Een grasveld om heerlijk te picknicken of een balletje te trappen. Ook zijn er struinpaden, trimtoestellen, een Cooper pad (tijdsduurloop-route), wandel- en fietspaden. Bij een goede winter kunnen we schaatsen op een natuurijsbaan! Maar het is ook een gebied met natuur en rust. Heerlijk om te wandelen en te genieten.

Speciaal voor kinderen

Een gedeelte van het bos is speciaal ingericht voor kinderen. Er zijn klauterbulten, klauterpalen en paadjes van boomstammen. Kinderen kunnen over grote stenen of via een kabelbaan naar de andere kant van de sloot. Er is een groot grasveld. Naast het grasveld staat een groot speel/klimtoestel en een bankje.

Sporten

Er zijn veel mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn in het Drutens Bosje. In het gedeelte van het speelbos is een trapveld. Er ligt een trimparcours met verschillende trimtoestellen. Bij elk toestel staat een paneel met uitleg over het gebruik. Ook is er een Coopertest-route uitgezet.

Geocachen

In het Drutens Bosje is een geocache. Dit is een moderne manier van schat zoeken. Via gps aanduidingen en wat reken- en speurwerk moet u de cache (schat) zien te vinden. Dit is ook goed te doen met kleine kinderen. Meer informatie vindt u op de website van geocaching (Deze link gaat naar een externe website).

Fietsen

De fietsroute door het Drutens Bosje is onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk (Deze link gaat naar een externe website) tussen de punten 12 en 92. Er staan bankjes en picknicksets waar u even rustig van de omgeving kunt genieten. Let u wel op dat u alleen op het hoofdpad mag fietsen. De andere paden zijn niet toegankelijk voor fietsers.

Vissen

Sinds vele jaren ligt er ook een visvijver in het Drutens Bosje. Deze visvijver is verpacht aan visclub ’t Lauwke. Voor informatie en toegang kunt u contact opnemen met visclub ’t Lauwke (Deze link gaat naar een externe website).

Schaatsen

In de winter is bloemenweide een natuurijsbaan waar u kunt schaatsen. Vrijwilligers zorgen voor het schoonhouden van de baan en voor koek en zopie. ’s Avonds is de baan verlicht.

Scholen, kinderfeestjes en andere activiteiten

Veel scholen in de buurt maken gebruik van het Drutens Bosje. Ze organiseren er (natuur)lessen, sportlessen en andere activiteiten. Het Drutens Bosje is ook een ideale plek om een kinderfeest te vieren. Ook buurtverenigingen, scouting en andere groepen organiseren activiteiten in het Drutens Bosje. Er zijn ook mogelijkheden voor het organiseren van bijvoorbeeld een (sportieve) familiedag of een clubactiviteit met uw vereniging. Dat kan en mag, maar wel met respect voor de natuur.

Wilt u iets organiseren in het Drutens Bosje? Informeer of meldt dat dan bij de gemeente. Bel ons via telefoonnummer 088 432 70 00.