Lees pagina voor

Bezoek Druten

Kom naar onze mooie gemeente. Er is van alles te zien en te beleven.

Toeristische informatie

Komt u naar Druten? Op de website van het Rijk van Nijmegen vindt u meer informatie over onze mooie gemeente. Over wat er te zien is, waar kunt u overnachten en lekker kunt eten. Informatie over het voetveer tussen Druten en Dodewaard. Welke mooie fietstochten en wandelingen u kunt maken. Sinds oktober 2021 heeft Druten een eigen wandelnetwerk. En nog veel meer!

Heemtuin

De tuin rondom het koepeltje heet Heemtuin Maas en Waal. Maak een wandeling en geniet van de natuur. Op de website Heemtuin Maas en Waal vindt u alle informatie.

Monumenten

Altijd al willen weten welke monumenten er in de gemeente Druten staan? Of misschien bent u benieuwd waarom een gebouw een monument is? Op de website van MijnGelderland vindt u meer informatie.

Drutens Bosje

Het Drutens Bosje is een spannend speelbos! Met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan, een groot klim- en klautertoestel waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Een grasveld om heerlijk te picknicken of een balletje te trappen. Ook zijn er struinpaden, trimtoestellen, een Cooper pad (tijdsduurloop-route), wandel- en fietspaden. Bij een goede winter kunnen we schaatsen op een natuurijsbaan! Maar het is ook een gebied met natuur en rust. Heerlijk om te wandelen en te genieten.

Speciaal voor kinderen

Een gedeelte van het bos is speciaal ingericht voor kinderen. Er zijn klauterbulten, klauterpalen en paadjes van boomstammen. Kinderen kunnen over grote stenen of via een kabelbaan naar de andere kant van de sloot. Er is een groot grasveld. Naast het grasveld staat een groot speel/klimtoestel en een bankje.

Sporten

Er zijn veel mogelijkheden om lekker sportief bezig te zijn in het Drutens Bosje. In het gedeelte van het speelbos is een trapveld. Er ligt een trimparcours met verschillende trimtoestellen. Bij elk toestel staat een paneel met uitleg over het gebruik. Ook is er een Coopertest-route uitgezet.

Geocachen

In het Drutens Bosje is een geocache. Dit is een moderne manier van schat zoeken. Via gps aanduidingen en wat reken- en speurwerk moet u de cache (schat) zien te vinden. Dit is ook goed te doen met kleine kinderen. Meer informatie vindt u op de website van geocaching.

Fietsen

De fietsroute door het Drutens Bosje is onderdeel van het landelijke fietsknooppuntennetwerk tussen de punten 12 en 92. Er staan bankjes en picknicksets waar u even rustig van de omgeving kunt genieten. Let u wel op dat u alleen op het hoofdpad mag fietsen. De andere paden zijn niet toegankelijk voor fietsers.

Vissen

Sinds vele jaren ligt er ook een visvijver in het Drutens Bosje. Deze visvijver is verpacht aan visclub ’t Lauwke. Voor informatie en toegang kunt u contact opnemen met visclub ’t Lauwke.

Schaatsen

In de winter is bloemenweide een natuurijsbaan waar u kunt schaatsen. Vrijwilligers zorgen voor het schoonhouden van de baan en voor koek en zopie. ’s Avonds is de baan verlicht.

Scholen, kinderfeestjes en andere activiteiten

Veel scholen in de buurt maken gebruik van het Drutens Bosje. Ze organiseren er (natuur)lessen, sportlessen en andere activiteiten. Het Drutens Bosje is ook een ideale plek om een kinderfeest te vieren. Ook buurtverenigingen, scouting en andere groepen organiseren activiteiten in het Drutens Bosje. Er zijn ook mogelijkheden voor het organiseren van bijvoorbeeld een (sportieve) familiedag of een clubactiviteit met uw vereniging. Dat kan en mag, maar wel met respect voor de natuur.

Wilt u iets organiseren in het Drutens Bosje? Informeer of meldt dat dan bij de gemeente. Bel ons via telefoonnummer 088 432 70 00.