Lees pagina voor

Bijstand verandering doorgeven

De hoogte van de uitkering wordt gebaseerd op uw persoonlijke situatie. De gemeente stelt de hoogte van uw uitkering vast met de door u verstrekte gegevens. Met onjuiste gegevens ontvangt u mogelijk te veel of te weinig geld.

Geef wijzigingen in uw situatie direct, of binnen zeven dagen, door met het wijzigingsformulier.

Verblijf in het buitenland

U geeft met het wijzigingsformulier door dat u naar het buitenland gaat. U moet het altijd vooraf melden als u naar het buitenland gaat. Doe dit op tijd. U hoeft niet langer meer naar het gemeentehuis te komen om u bij de balie te melden.

U kunt de verandering bijstandsuitkering ook schriftelijk doorgeven.

Verandering bijstandsuitkering doorgeven (PDF, 101.8 kB)

Binnen 7 dagen

U moet de wijzigingen binnen 7 dagen aan ons doorgeven. Als u weet dat er iets gaat veranderen, geef het dan al van te voren aan ons door.

Bewijsstukken

Bij wijzigingen horen bewijsstukken. Bijvoorbeeld een kopie van een salarisstrook, bankafschrift of huurovereenkomst. Let op, stuur altijd een kopie van de bewijsstukken op. Het origineel houdt u zelf.

Meer informatie

U moet het aan ons doorgeven als er iets veranderd in uw persoonlijke situatie. Dat kan van alles zijn. We onderscheiden de volgende soorten wijzigingen:

Twijfelt u of u iets wel of niet moet doorgeven? Voorkom problemen en neem bij twijfel contact op met uw contactpersoon bij de gemeente. Deze is bereikbaar via telefoonnummer 088 432 70 00.