Lees pagina voor

Honden uitlaten en belastingen

Honden hebben ruimte nodig om te spelen, rennen, snuffelen en... poepen. Maar u mag uw hond niet overal uitlaten. Ook mag uw hond niet overal loslopen. En u betaalt voor uw hond belasting.

Regels voor het uitlaten

Binnen de bebouwde kom houdt u uw hond aan de lijn. U ruimt de poep van uw hond direct op. U laat uw hond alleen loslopen in speciale losloopterreinen. Daar mag de poep blijven liggen. U herkent deze plekken aan het bord en het hek eromheen. Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen.

Uitlaatstroken

Bij de uitlaatstroken staat een rond wit bord met daarop de tekst "uitlaatstrook". U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen. Wel houdt u de hond aan de riem.

Losloopterreinen

Losloopterreinen herkent u aan het blauwe bord “Losloop”. U hoeft de hondenpoep niet op te ruimen. Uw hond mag loslopen.

Uitlaatstroken en losloopterreinen bekijken (Deze link gaat naar een externe website)

Hondenbelasting

Heeft u één of meerdere honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. Munitax (Deze link gaat naar een externe website) regelt dit voor de gemeente. Hier kunt u ook uw hond aan- of afmelden. Zodra u een hond heeft, meldt u deze aan. Als de hond is overleden of verkocht, meldt u de hond af.