Lees pagina voor

Hulp bij geldzaken en schulden

Hebt u financiële problemen en mist u het overzicht? Hebt u moeite met het betalen van de maandelijkse rekeningen of loopt u achter met de betalingen? De gemeente kan u daarbij helpen. U kunt op verschillende manieren hulp krijgen om uw financiën in orde te maken. Deze hulp is gratis.

Wat gaan wij doen?

Tijdens een intakegesprek nemen wij met u uw situatie door. Wij zullen vragen stellen over uw financiën maar ook over uw persoonlijke situatie. Afhankelijk van uw omstandigheden kiezen wij voor u de best passende oplossingsrichting. Dit kan zijn informatie en advies of een doorverwijzing naar een schuldhulpverlener. Ook kunt u in aanmerking komen voor een budgettraining of budgetbegeleiding.

Heeft u hulp nodig?

Vul het formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak (onder voorwaarde dat u telefonisch bereikbaar bent). Belangrijk: Als er sprake is van een crisissituatie (dreigende woningontruiming of afsluiting van energie of water) dan kunnen wij binnen 3 werkdagen met u in gesprek. Wij vragen u om met de brieven die u hierover heeft ontvangen naar ons te komen.

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken via de balie van de gemeente of via het algemene telefoonnummer 088 432 7432.

Wilt u zich zelf alvast oriënteren op wat u zelf kan doen?

Dan verwijzen wij u naar websites waar veel praktische informatie staat, met hulpmiddelen: u kunt onder andere terecht bij het Nibud (Deze link gaat naar een externe website) en Wijzer in geldzaken (Deze link gaat naar een externe website).