Lees pagina voor

Hulp van de gemeente

Hieronder kunt u lezen welke hulp de gemeente Druten u biedt op het gebied van eenvoudige financiële vragen, (beginnende) betalingsachterstanden of schulden.

Lastig rondkomen of beginnende betaalachterstanden: Adviesgesprek

Wordt het steeds lastiger om rond te komen? Maakt u zich zorgen om uw financiën? Heeft u beginnende betaalachterstanden? En vindt u het fijn als iemand met u meekijkt? U kunt bij een deskundige van de gemeente altijd een afspraak maken. Samen kijken we naar uw financiële situatie en geven we tips en adviezen die passen bij uw situatie.

Zo kunt u, samen met ons, een budgetplan opstellen. We kijken dan wat uw inkomsten en uitgaven zijn en hoe u die het beste in balans kunt brengen. Vraag een gesprek aan met de gemeente via telefoonnummer 088 432 74 32.

Meerdere betalingsachterstanden of schulden: Schuldhulpverlening

Heeft u meerdere betalingsachterstanden of krijgt u regelmatig post van incassobureaus of deurwaarders dan kan schuldhulpverlening een uitkomst zijn. De gemeente kan u helpen wanneer u schulden heeft. Het maakt niet uit hoe klein of groot deze zijn. In een gesprek bekijken we wat uw situatie is. Samen met u zoeken we een oplossing die bij u past. Dit is namelijk voor iedereen anders. Soms is het voldoende om u te helpen bij het maken van afspraken met de schuldeisers. En soms is een schuldsaneringstraject nodig.

Uit ervaring weten we dat mensen vaak lang wachten voordat ze hulp zoeken. Soms uit schaamte. Soms omdat ze een bepaald beeld hebben van schuldhulpverlening. Lang niet altijd klopt dat beeld. Wij beheren uw inkomen niet als u dat goed zelf kan doen. Ook niet tijdens een schuldhulpverleningstraject.

Wilt u weten wat de gemeente voor u kan betekenen? Vraag een gesprek met een deskundige schuldhulpverlening van de gemeente aan via 088 432 74 32. Ook kunt u online een aanvraag doen.

Aanmelden schuldhulpverlening met DigiD (Deze link gaat naar een externe website)

Belangrijk om te weten

Is er sprake van een crisis? Bijvoorbeeld een woningontruiming of een afsluiting van energie of water. Dan is het belangrijk dat we snel in actie komen. Neem zo snel mogelijk telefonisch contact op via 088 432 74 32.

Heeft u andere vragen?

Twijfelt u over of wij u kunnen helpen? Of heeft u een andere vraag voor ons die u liever per mail stelt? Mail ons gerust met uw vragen. Wij denken graag met u mee. U kunt mailen naar geldzorgen@drutenwijchen.nl.