Lees pagina voor

Hulp van vrijwilligers

In Druten zijn verschillende vrijwilligersorganisaties. Op deze pagina vindt u een overzicht van organisaties die u kunnen helpen met geldzaken en financiën.

Hulp bij toeslagen en regelingen

Voor het aanvragen van toeslagen en regelingen moet u formulieren invullen. Kunt u hierbij wel wat hulp gebruiken? MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website) staat voor u klaar met een speciaal team vrijwilligers. Zij helpen u gratis bij het aanvragen van toeslagen en regelingen.

Wilt u gebruik maken van de ondersteuning van MeerVoormekaar? Neem dan contact op met de coördinator van het administratie en formulierenteam. Dit kan telefonisch via 024 641 84 59. Meer informatie vindt u op de website van welzijnsorganisatie MeervoorMekaar (Deze link gaat naar een externe website).

Hulp bij thuisadministratie

Heeft u hulp nodig bij het op orde brengen van uw administratie? Ziet u door de bomen het bos niet meer en bent u het overzicht verloren? Wilt u weten welke toeslagen en regelingen er beschikbaar zijn? Dan kunt u terecht bij MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website). Een getrainde vrijwilliger kan u op verschillende manieren helpen.

Voor meer informatie over de diensten van de thuisadministratie kunt u terecht bij het Administratie en Formulierenteam (Deze link gaat naar een externe website) van MeervoorMekaar.

Belastingservice Senioren

De Belasting-invulhulpen van MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website) in de gemeente Druten en van de seniorenverenigingen in de gemeente Druten bieden hulp bij het invullen van uw belastingaangifte. Senioren met AOW en / of aangevuld met klein pensioen, kunnen vragen naar de vrijwillige belasting-invulhulpen.

Wilt u gebruik maken van deze hulp? Neem dan contact op met Odette van der Donk via telefoonnummer 024 641 84 59 of stuur een mail naar o.vanderdonk@meervoormekaar.nl.

Digitaal vaardiger worden

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het verlengen van uw rijbewijs of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het moeilijk. Daarom heeft Bibliotheek Rivierenland het volgende gratis aanbod: een cursus Klik en Tik, een cursus ‘Digisterker: werken met de digitale overheid’ en het spreekuur ‘Eerste Hulp Bij Online’.

Cursus Klik & Tik

Een bericht sturen, werk zoeken, iets kopen of een afspraak maken bij de gemeente. Heb je nog weinig ervaring met de computer of internet? Volg dan de cursus Klik en Tik bij de Bibliotheek. Kijk op de website van Bibliotheek Rivierenland (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

Cursus Digisterker

In 4 bijeenkomsten maakt u kennis met de digitale overheid. Deelnemers leren handige informatie te vinden en aanvragen te doen bij bijvoorbeeld de gemeente. Bekijk de website van Bibliotheek Rivierenland (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

Spreekuur Eerste Hulp bij Online

Ontdek de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. U leert online boodschappen doen. Ook komt het online amusement aan bod zoals Netflix, Videoland, leuke spelletjes en YouTube. Voor vragen over de digitale overheid (DigiD) en/of online donorregistratie kunt u op het spreekuur terecht. Meer informatie via telefoonnummer 034 463 99 40.

Geen computer en toch digitaal belastingaangifte doen?

Kom dan naar de Bibliotheek Rivierenland. Hier kunt u gratis een computer gebruiken voor uw aangifte voor de inkomstenbelasting. Of om toeslagen aan te vragen. Voor meer informatie kijk op de website van Bibliotheek Rivierenland.