Lees pagina voor

Hulpmiddel tijdelijk lenen

Wist u dat u gratis een rolstoel of duofiets tijdelijk kunt lenen?

Rolstoel lenen

Het lenen van een rolstoel via de uitleen van Medipoint of Vegro is het eerste half jaar gratis. Daarna is het vaak mogelijk het middel tegen een redelijk bedrag over te nemen. Heeft u het hulpmiddel langer dan 6 maanden nodig en kunt u dit niet zelf betalen? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

Duofiets

Genieten van de omgeving en lekker in beweging zijn. Met een aangepaste fiets is dit ook mogelijk voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Een duofiets is een fiets waarop twee mensen naast elkaar kunnen zitten, waarbij één persoon de fiets bestuurt. Doordat de fiets over drie of vier wielen beschikt, blijft de fiets moeiteloos in balans. Zo kun je samen met een familielid, mantelzorger of buurman er op uit gaan.

Duo-fiets lenen in Druten

Inwoners van de gemeente Druten kunnen een duofiets in Puiflijk lenen. Op de website van MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website) kunt u meer informatie vinden.

Duo-fiets lenen in Horssen

Inwoners van Horssen kunnen vanaf 1 augustus 2023 een duofiets lenen. De duofiets staat in een container bij  dorpshuis“ de Horst”. De beheerder van de fiets is Piet van der Heijden. Wilt u de duofiets lenen? Stuur dan de beheerder een WhatsApp bericht: 06 519 814 00 of mail naar pietvanderheijden55@gmail.com. Graag dit bericht twee dagen van te voren versturen.

Er zijn ook 4 vrijwillige fietsmaatjes beschikbaar voor mensen die niemand hebben die mee wil of kan fietsen.