Lees pagina voor

Loterij of kansspel organiseren

Een loterij, prijsvraag of bingo is een kansspel. Een kansspel heeft de volgende kenmerken:

Als u een kansspel wilt organiseren, hebt u een vergunning nodig van de gemeente. Als u een bingo of kansspel ter promotie organiseert, is een melding voldoende.

Bij een klein kansspel hebben de deelnemers geen invloed op de uitslag van het spel. Voorbeelden van kleine kansspelen zijn:

Aanvragen kleine kansspelen met DigiD (Deze link gaat naar een externe website)

Wat moet u doen?

Bingo aanmelden

Uiterlijk 14 dagen van tevoren meldt u de bingo aan bij de gemeente.

Kansspelbelasting

Als u een loterij, prijsvraag, bingo of ander kansspel organiseert, moet u mogelijk kansspelbelasting betalen. Dit kan zelfs als u geen vergunning nodig hebt.

Wat kost het?

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor het houden van een loterij worden € 36,05 legeskosten in rekening gebracht. Voor de organisatie van een klein kansspel (bijv. bingo, kienen, rad van avontuur, vogelpiekspel) doet u een melding. Een melding is vrij van leges.

Wat heeft u nodig?

Geef bij uw vergunningaanvraag of uw bingo-melding de volgende gegevens:

Meer informatie

U mag een loterij organiseren als:

U mag een prijsvraag organiseren als:

U mag een bingo organiseren als:

U mag een kansspel ter promotie organiseren als u daar uitsluitend reclame mee wilt maken. Bijvoorbeeld voor een product, dienst of organisatie. U moet zich daarbij wel houden aan de regels die in de Gedragscode promotionele kansspelen van de Kansspelautoriteit (Deze link gaat naar een externe website) staan.