Lees pagina voor

Marktplaatsvergunning

Wilt u een plaats op de weekmarkt innemen, dan hebt u een marktvergunning nodig. De markt vindt op vrijdagen plaats op De Markt in Druten.

Een marktplaatsvergunning vraagt u aan bij de gemeente.

Wat moet u doen?

Om uw aanvraag in behandeling te nemen hebben we het volgenden van u nodig:

Let op! Op proef staan is niet mogelijk.

Wat kost het?

Voor het in behandeling nemen van uw verzoek worden € 53,10 legeskosten in rekening gebracht. Na de vergunningverlening wordt marktgeld in rekening gebracht voor de ruimte die u per strekkende meter in gebruikt neemt.

Volgens Verordening op de heffing en de invordering van marktgelden Druten 2021 (Deze link gaat naar een externe website) worden kosten voor elektra in rekening gebracht. De kosten van kraamhuur kunt u opvragen bij Haren Kramen Exploitatie. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 041 264 79 72. Van Haren Kramen Exploitatie is de kraamleverancier van de gemeente Druten.

Meer informatie

Omdat markthandel onder de ambulante handel valt, hebt u geen diploma’s nodig voor de verkoop van goederen op een markt. De meeste ondernemers moeten zich inschrijven bij het product- en/of bedrijfschap van de branche. Wilt u op de weekmarkt staan, dan hebt u altijd een marktvergunning van de gemeente nodig voor een standplaats op de markt.

Voor een vaste plaats geldt het volgende:

De vergunning is in eerste instantie voor u persoonlijk. Wilt u niet meer op de markt staan en kent u een ondernemer die op uw plek wil staan? Dan vraagt u de gemeente toestemming om uw vergunning over te dragen aan de andere ondernemer.