Lees pagina voor

Meehelpen aan groenonderhoud

Wilt u ons meehelpen met het groenonderhoud? Of wilt u met uw buren samen een groeninitiatief in uw straat starten? Dat vinden wij heel fijn!

Aanmelden meehelpen groenonderhoud

U kunt zich hiervoor aanmelden via het meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website). Na aanmelding bespreken we wat de mogelijkheden zijn in het onderhoud. Bijvoorbeeld: schoffelen, snoeien, zwerfvuil ruimen of maaien. Met de u maken we dan afspraken over het onderhoud en het groen- of zwerfafval. De grond blijft in eigendom van de gemeente. Het plantsoen blijft openbaar groen.

Samen of alleen een moestuin starten!

Wilt u samen met uw buren of alleen een moestuin starten in uw straat? Vraag bij de gemeente na of dat mogelijk is. De gemeente kan u ondersteunen bij het opstarten van een buurtmoestuin. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met uw wijkbeheerder door een mail te sturen naar wijkbeheer@drutenwijchen.nl.

U kunt natuurlijk ook zelf een moestuintje beginnen in uw eigen voor- of achtertuin. Op 6 m2 kunt u al veel groensoorten kweken en kruiden laten groeien. Op internet vindt u allerlei voorbeelden en adviezen van hoe u dat kan doen. Of kijk eens bij een van de volkstuinverenigingen in Druten.

Fruit en noten plukken in uw omgeving

Samen bij elkaar komen, helpen bij het onderhoud en het fruit oogsten. Het is gratis fruit en noten voor iedereen. Er staan overal in Druten noten- en vruchtbomen. Er staat meer eetbaar groen in uw buurt dan u denkt. Op onderstaande kaart staan al enkele locaties met noten en vruchtbomen. Weet u een locatie die niet op de kaart staat? Stuur dan een mail met het kaartje naar wijkbeheer@drutenwijchen.nl. Dan zetten wij het op de kaart.

Bekijk de kaart (Deze link gaat naar een externe website)