Lees pagina voor

Misdaad in kaart

Weet u hoe vaak er inbraken zijn in uw buurt? U kunt zelf zien waar en wanneer er in uw buurt is ingebroken. De politie deelt deze informatie graag met inwoners. Zo kunt u zelf maatregelen nemen om een inbraak te voorkomen.

Waarom Misdaad in Kaart?

Inwoners kunnen en willen zelf graag betrokken zijn bij de veiligheid en leefbaarheid van hun buurt. Prima, want iedereen heeft een stukje eigen verantwoordelijkheid! Samen met u, de politie en de gemeente maken we de gemeente veiliger.

Met Misdaad in Kaart wil de politie bereiken dat u zelf maatregelen neemt tegen woninginbraak. Eenvoudige preventiemaatregelen voorkomen al veel inbraken. Zoals bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten. Ook als u maar even thuis weggaat. Breng anti-inbraakstrips aan. Draai uw voordeur ’s nacht op slot. Ook hoopt de politie dat u in uw eigen buurt goed op let. Ziet u iemand bij een woning rondhangen? Een onbekende scooter of auto door de straat heen en weer rijden? Of andere verdachte zaken? Bel dan direct de politie. Zo helpt u inbraken voorkomen.

Weet u hoe vaak er in uw buurt is ingebroken? U kunt zelf zien waar en wanneer er in uw buurt is ingebroken. De politie deelt deze informatie graag met bewoners. Zo kunt u zelf maatregelen nemen om een inbraak te voorkomen.

Hoe blijft u op de hoogte?

Het werkt heel eenvoudig. Vul op Misdaad in kaart op de website van de Politie (Deze link gaat naar een externe website) de vier cijfers van uw postcode in. Alle inbraken die de afgelopen drie maanden bij u in de buurt zijn gepleegd staan op de kaart. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart.