Lees pagina voor

Monumentensubsidie of lening

Voor onderhoud of restauratie van uw monument kunt u subsidie aanvragen. Bent u eigenaar van een gemeentelijk monument? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente.

Aanvragen subsidie gemeentelijk monument

Neem vóórdat u een aanvraag indient, contact op met de gemeente. U kunt dan uitleggen wat u wilt doen. De gemeente kan dan snel zeggen of dit mogelijk is.

U kunt het aanvraagformulier online invullen met DigiD. De bijlagen kunt u in deze online aanvraag eenvoudig toevoegen.

Wilt u contact opnemen met de gemeente? Of doet u liever een aanvraag op papier? Mail dan naar monumenten@drutenwijchen.nl.

Wat heeft u nodig?

Stuur bij uw aanvraag de volgende bijlagen mee:

Subsidie voor een rijksmonument

Als eigenaar van een rijksmonument kunt u subsidie aanvragen bij het Nationaal Restauratiefonds. Informatie over subsidie voor rijksmonumenten vindt u op de website monumenten (Deze link gaat naar een externe website) van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Lening Gelders Monumentenfonds

Bent u eigenaar van een monument in Gelderland? En gaat u kosten maken voor het restaureren of herbestemmen van uw pand? Of gaat u energiebesparende maatregelen in het monument nemen? Dan kunt u mogelijk een hypotheek aanvragen uit het Gelders Monumentenfonds (Deze link gaat naar een externe website).

Vragen?

Heeft u vragen over de gemeentelijke monumenten of de monumentensubsidie stuurt u dan bij voorkeur een e-mail naar monumenten@drutenwijchen.nl. Contactpersonen zijn Louis Nieboer, telefoonnummer 088 432 74 55 en Margreet Aldeweireldt, telefoonnummer 088 432 71 45.