Lees pagina voor

Start week van de digitale veiligheid

2 mei 2022

Van 2 tot en met 8 mei 2022 is de ‘Week van de digitale veiligheid’ in de 14 gemeenten in Gelderland-Zuid. Een week die in het teken staat van bewustwording en preventie van digitale veiligheid. De gemeenten en politie leggen deze week extra aandacht op digitale criminaliteit ook wel cybercrime genoemd. Preventie voorkomt slachtoffers.

Cybercrime neemt toe

Mensen en organisaties worden steeds digitaler. En de ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Dat brengt ook met zich mee dat criminelen veel slachtoffers maken. En/of schade veroorzaken bij bedrijven en in de samenleving. Het plegen van stafbare feiten met ICT stijgt. Iedereen kan daar slachtoffer van worden. Preventie en bewustwording helpt mee aan het voorkomen van die misdrijven.

Veel meldingen en aangiften

Digitale criminaliteit groeit helaas stug door. Dat is te zien in het aantal politieregistraties. Landelijk en in onze gemeenten. Het aantal aangiften en meldingen blijft hoog. En slachtoffer worden van deze criminaliteit heeft veel gevolgen. Vooral bij jongeren, ouderen en het MKB.

Makkelijk voorkomen

Door een paar simpele acties voorkomt u veel ellende. Hoe herkent u bijvoorbeeld een phishing mail? Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt van bank-helpdeskfraude? En hoe beschermt u zich als ondernemer tegen digitale criminelen? Kijk op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie en tips.

Meer nieuws

Al het nieuws