Lees pagina voor

Avond van Druten 4 augustus gaat niet door

19 juli 2022

De Avond van Druten op 4 augustus kan niet doorgaan. De politie heeft de gemeente en organisator Stichting Druten Promotie (DruPro) laten weten dat er op deze avond te weinig politie beschikbaar is. De Dag van Druten op zondag 7 augustus gaat wel door. Sinds 2018 is de Dag van Druten gesplitst in een dagprogramma en een avondfeest. Dit jaar zou de Avond van Druten op donderdag 4 augustus zijn.  

Door een tekort aan politieagenten en hierdoor een te groot risico voor de openbare orde en veiligheid, kan gemeente Druten geen vergunning afgeven voor het evenement op donderdagavond 4 augustus. Hierdoor heeft DruPro maandagavond het besluit moeten nemen om de Avond van Druten niet door te laten gaan. De Dag van Druten op 7 augustus gaat wel door.

Teleurstellend, maar niet verantwoord om door te laten gaan

Egbert Bosch, namens DruPro: “We vinden het zeer teleurstellend en frustrerend dat we dit besluit moeten nemen. Vooral omdat na twee jaar corona het nu weer mogelijk is om met elkaar een gezellig muzikaal feest te hebben in Druten. Er is veel tijd en energie gestoken in een mooi programma. Maar naast muziek en gezelligheid, hebben we als organisatie ook veiligheid hoog in het vaandel staan. En als die veiligheid onvoldoende gewaarborgd kan worden, is het niet verantwoord de avond door te laten gaan. We hebben begrip voor het besluit. Natuurlijk krijgen de mensen die al een toegangskaartje hebben gekocht hun geld terug”.

Ook de gemeente Druten vindt het moeilijk om zo kort van tevoren dit te moeten melden. Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld: “Ongelofelijk vervelend dat we de organisatie, bezoekers en sponsoren nu moeten teleurstellen. Anderzijds hebben we ook veel begrip voor de grote druk waaronder de politieagenten moeten werken. Er zijn deze maanden heel veel evenementen. En afgelopen jaren is veel extra politie-inzet nodig geweest. Zoals tijdens de acties en demonstraties in de coronaperiode en nu bij de boerenprotesten. Zij moeten keuzes maken.”

Overgangsjaar Dag en Avond van Druten

In 2018 werd het avondfeest losgekoppeld van de braderie met straatmuziek en het kinderplein. Zo ontstonden er twee aparte evenementen: de Dag en de Avond van Druten. De Dag van Druten vindt met ingang van dit jaar niet meer plaats op de eerste donderdag van augustus, maar op de zondag daarna. Dat is dit jaar op zondag 7 augustus en deze gaat wel door. De Avond van Druten stond dit jaar nog op de donderdagavond, maar gaat in de toekomst waarschijnlijk ook naar het weekend.

 

Meer nieuws

Al het nieuws