Lees pagina voor

Informatie over huishoudelijke hulp (Wmo)

24 augustus 2022

Tekort aan personeel

Organisaties voor huishoudelijke hulp hebben op dit moment te weinig personeel. Het is voor hen heel moeilijk om voldoende en goede medewerkers te vinden. In de zomerperiode is dit nog lastiger. Zij doen hun uiterste beste om dit zo snel mogelijk op te lossen.
De organisaties en gemeente vinden het heel vervelend dat dit ook voor u gevolgen kan hebben.

Wat merkt u hiervan?

Heeft u een indicatie voor huishoudelijke hulp gekregen? Dan kan het even duren voordat u deze hulp krijgt. Ontvangt u al hulp? Dan kan het soms anders gaan dan u gewend bent. Bijvoorbeeld:

  • U krijgt geen vaste hulp en ziet daardoor verschillende mensen
  • De hulp komt op een andere dag of tijd
  • Als uw vaste hulp ziek of vrij is, is er niet altijd vervanging

Als uw hulp niet kan komen?

Bij ziekte en verlof van medewerkers proberen de organisaties zo goed mogelijk voor vervanging te zorgen. Dat is niet altijd mogelijk. Per jaar mag het maximaal 6 weken voorkomen dat u geen hulp krijgt. Als de hulp niet kan komen, moet de organisatie altijd contact met u opnemen.

Wat doen we eraan?

De organisaties voor huishoudelijke hulp doen wat zij kunnen om snel meer personeel te vinden. Als gemeente kijken we samen met deze organisaties hoe we hen hierbij kunnen helpen.

Wat kunt u doen?

Het is fijn als de hulp op een ander moment kan komen. Of dat er een andere hulp kan komen, dan u gewend bent. Zo helpt u de organisaties om beter te plannen en meer hulp te kunnen bieden.
U kunt aangeven dat de hulp niet op een ander moment kan komen. Of dat er geen andere hulp kan komen. Het kan dan voorkomen dat er geen hulp komt. Inhalen op een ander moment kan helaas niet.

Eigen bijdrage?

U betaalt voor huishoudelijke hulp een eigen bijdrage. Dit is een vast bedrag per maand. Dit vaste bedrag hangt niet af van het aantal keren of aantal uren dat u hulp krijgt. Voor 1 keer per maand betaalt u hetzelfde als voor 4 keer per maand. Dit is in heel Nederland zo geregeld.

Andere manieren voor huishoudelijke hulp?

U kunt ook huishoudelijke hulp aanvragen bij andere organisaties. Dit gaat buiten de gemeente om en moet u zelf regelen. Als u zelf hulp regelt, moet u dit zelf betalen.
Hieronder vindt u een aantal organisaties die hulp aanbieden die u zelf kunt regelen.

Vragen?

Heeft u al huishoudelijke hulp en heeft u vragen? Neem dan direct contact op met de organisatie die de hulp biedt.
Heeft u vragen over het aanvragen van huishoudelijke hulp? Neem dan contact op met het Sociaal Team via sociaalteam@druten.nl of via 088 4327432.

Aanbieders waar u zelf huishoudelijke hulp kunt inkopen:

Meer nieuws

Al het nieuws