Lees pagina voor

Preventie- en sportcafé

8 september 2022

Graag nodigen wij u uit voor het Preventie- en sportcafé op woensdagavond 19 oktober. Op deze avond gaan wij aan de slag om de gemeente Druten nóg vitaler te maken. Dit doen wij graag samen met u, en andere inwoners, professionals en verenigingen. Goede ideeën maken we gelijk concreet. Help jij ons mee?

Inspiratie op topniveau

Om ons te inspireren hebben we twee geboren Horssenaren en Olympisch medaillewinnaressen uitgenodigd: Laura en Merel Smulders.
Dagelijks zijn zij bezig met gezonde voeding en mentale gezondheid om tot deze ongekende prestaties in de sport te komen.

Programma

Om 19.00 uur gaan de deuren open voor een kop koffie of thee.
Wethouder Gérard de Wildt opent om 19.30 uur het Preventie- en sportcafé. Daarna volgt een interview met Laura en Merel Smulders, waarbij u zelf ook vragen kunt stellen.
Vervolgens gaan we zelf aan de slag. Er zijn 4 thematafels waar u bij aan kunt sluiten:

  1. Gezond gewicht; hoe zorgen we ervoor dat mensen goedkope én gezonde (voedings-)keuzes kunnen maken?
  2. Stoppen met roken; hoe zorgen we dat er meer (aanstaande) ouders blijvend stoppen met roken?
  3. Bewegen voor 0 tot 4 jaar; hoe bereiken we de allerjongsten om meer te bewegen?
  4. Sport- en beweegaanbieder van de toekomst: hoe kunnen we sport- en beweegaanbieders vitaal en toekomstbestendig krijgen met voldoende leden en vrijwilligers?

Per tafel gaan we met elkaar in gesprek om samen tot concrete acties te komen. Heeft u andere ideeën om onze inwoners vitaler te maken? Dan is er deze avond voldoende ruimte om uw ideeën kenbaar te maken.
Ook praten we u kort bij over de ontwikkelingen in het preventie- en  sportakkoord. Tussen 21.00 en 21.30 uur ronden we de avond af.

En daarna?

U kunt zich aansluiten bij één of meer initiatieven die uit deze avond komen. Samen met andere betrokkenen maakt u een plan van aanpak. En bespreekt u wat u nodig heeft. Daarna gaat u samen aan de slag.

Meld u aan!

Bent u al geïnspireerd en wilt u graag meedenken hoe we de gemeente Druten nog vitaler kunnen maken? Meld u dan aan voor dit Preventie- en sportcafé. U kunt zich aanmelden via het formulier vóór 12 oktober 2022.

Aanmelden preventie- en sportcafé (Deze link gaat naar een externe website)

Meer informatie over de Preventie- en sportakkoorden

In 2020 en 2021 ondertekenden vele partners het lokale Sportakkoord en/of Preventieakkoord. Deze akkoorden hebben veel raakvlakken.
Er is ook uitvoeringsbudget voor initiatieven die bijdragen aan de akkoorden. Om samen te bepalen hoe we invulling gaan geven aan dit budget, organiseren we dit gezamenlijk Preventie- en sportcafé.

Locatie en tijd:

  • Woensdag 19 oktober 2022
  • Inloop vanaf 19.00 uur,
  • Start programma 19.30 uur
  • Afronding tussen 21.00 en 21.30 uur
  • Locatie: d’n Bogerd, Van Heemstraweg 53, Druten

Heeft u vragen?

Neem contact op met brian.donderwinkel@adviseurlokalesport.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws