Lees pagina voor

Drutense horeca milieubewust

14 september 2022

Hoe pak je als horecaondernemer je energieverbruik aan en wat kan je doen om voedselverspilling tegen te gaan? Lastige onderwerpen waar wij de ondernemers graag in ondersteunen. Wij bieden samen met de bedrijven Greendish en Sit&Heat hulp aan horecaondernemers die stappen willen zetten in het verduurzamen van hun horecazaak. Het is belangrijk om ondernemers te helpen minder energie en voedsel te verspillen en om als gemeente bij te dragen aan een beter milieu.

Greendish helpt om je keuken te vergroenen

Greendish adviseert en begeleidt ondernemers om duurzamere en plantaardige gerechten op hun menukaart te zetten. Ondernemers kiezen zelf of zij aan de slag gaan met minder voedselverspilling of het verhoging van het plantaardige aanbod. Aan de slag met allebei de onderwerpen kan ook!

Het hele jaar door op het terras zitten met de kussens van Sit&Heat

Als gemeente hebben wij Sit&Heat opdracht gegeven om als proef horecaondernemers te helpen hun terras een stuk energiezuiniger te maken. Dit doen zij door verwarmde kussen op de terrasstoelen te leggen. De terrasverwarmers verwarmen vooral de buitenlucht en niet de mensen die op het terras zitten. Dat kost onnodig veel energie en geld. Met de verwarmde kussens bespaart de horecaondernemer tot wel 95% aan energie. En alle gasten kunnen nog lekker lang op het terras blijven zitten.

Doet jouw horecazaak al mee?

Horecaondernemers die mee willen doen kunnen zich tot 17 oktober aanmelden bij Marie-José Dilweg (beleidsadviseur economie & accountmanager). Haar contactgegevens zijn m.dilweg@drutenwijchen.nl en 06 38 22 15 89.

Wees er snel bij want het ondersteuningsbudget is eindig: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Meedoen levert veel op: meer kennis, meer marge, beter inzicht in de bedrijfsvoering én het milieu wordt ermee geholpen. Laat deze kans niet liggen.

Meer nieuws

Al het nieuws