Lees pagina voor

Druten leeft mee met slachtoffers en nabestaanden aardbevingen Turkije en Syrië

8 februari 2023

Miljoenen inwoners van Turkije en Syrië zijn getroffen door zware aardbevingen. Duizenden mensen zijn omgekomen. Nog veel meer mensen zijn gewond, hebben hun dierbaren verloren, zijn hun huis en alles kwijtgeraakt. We zijn geschokt en aangedaan door de verschrikkelijke gevolgen van dit enorme natuurgeweld.

Druten heeft een grote Turkse gemeenschap. Ook in onze gemeente wonen mensen met familiebanden of andere relaties in de getroffen gebieden. Ze leven nu in onzekerheid, angst en verdriet over wat er met hun naasten is gebeurd. We leven met hen mee en wensen hen heel veel sterkte.

Onze gedachten gaan uit naar alle slachtoffers en hun nabestaanden. De Nederlandse vlag gaat deze week halfstok voor het gemeentehuis om ons medeleven te betuigen.

College van burgemeester en wethouders,
Corry van Rhee-Oud Ammerveld, Willy Brink, Ronald Thoonen en Gérard de Wildt

Meer nieuws

Al het nieuws