Lees pagina voor

Column: Alleen ga je sneller, samen kom je verder

8 maart 2023

Als gemeente staan we voor grote opgaven. Bijvoorbeeld als het gaat om bereikbaarheid, openbaar vervoer en woningbouw. Ondernemers hebben het de afgelopen jaren zwaar gehad door corona en de stikstofproblematiek. Maar ook door de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. De ondernemers hebben een steun in de rug nodig. Niet alleen met geld, maar ook door ondersteuning bij het zoeken en bewerkstelligen van duurzame initiatieven. De provincie heeft daarin een belangrijke verantwoordelijkheid, daarop moeten wij kunnen vertrouwen.

Om stappen te kunnen zetten, moeten we de verbinding leggen. Niet alleen met de provincie, ook met gemeenten in onze regio. Denk aan het Land van Maas en Waal. 1 van de mooie streken in Gelderland. En laat de provincie nu in een campagne het motto hebben “Gelderland levert je mooie streken”. Als Gelderland een gastvrije provincie wil zijn, zullen zij dus ook moeten investeren in het Land van Maas en Waal. Daarom hebben wij met grote regelmaat overleg met de regiogemeenten en de provincie.

Verder denk ik de band met de provincie verder te versterken door mij provinciaal te verbinden met 1 van de partijen. U vindt mij terug op lijst 1, nummer 38. Deze plek op de lijst is een bewuste keuze. Niet om naar de provincie te vertrekken, maar om voor onze Drutense inwoners en bedrijven te doen wat nodig is: mij in te zetten voor onze regio.

Brengt u ook uw stem uit op 15 maart?

Ronald Thoonen
Wethouder

Meer nieuws

Al het nieuws