Lees pagina voor

Winter op komst? Laat uw banden niet in de kou staan!

15 november 2023

Winter op komst? Laat uw banden niet in de kou staan!

De winter staat weer voor de deur. De dagen worden korter en het wordt steeds kouder en natter. Een goede wegligging is dan extra belangrijk. Met opgepompte banden is uw remweg korter en de weglegging beter. Daarom is dit hét moment om uw bandenspanning weer te controleren.

Bespaar €100 per jaar

Wist u dat meer dan 60% van de auto's in Nederland met te lage bandenspanning rijdt? Dat is niet alleen verspilde energie, maar ook verspild geld. Met de juiste spanning heeft u betere grip op de weg, slijten uw banden minder snel en bespaart u brandstof. Door regelmatig uw bandenspanning te controleren bespaart u tot wel €100 per jaar.

De slimme bandenpomp maakt het makkelijk

Op de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat in Druten staat een slimme bandenpomp. Het gebruik van de bandenpomp is gratis én makkelijk. Na het invullen van uw kenteken geeft de bandenpomp aan wat de goede bandenspanning speciaal voor uw auto is. De slimme bandenpomp leidt u stap voor stap door het proces. Aan het einde geeft de bandenpomp aan hoeveel geld, brandstof en CO₂ de auto bespaart door de goede bandenspanning.

Meer informatie over de slimme bandenpomp vindt u op de website van de groene garage (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws

Al het nieuws