Lees pagina voor

Gemeente Druten neemt deel aan Orange The World Campagne

22 november 2023

Druten zegt nee tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom staat vanaf 25 november de projectie van het logo van Orange the World op het gemeentehuis in Druten. Ook hijst burgemeester Sigrid Sengers de campagnevlag voor het gemeentehuis. De campagne duurt tot 10 december.

Burgemeester Sigrid Sengers omarmt de campagne en betuigt zich medestander. Het college nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden.

Thema 2023: Veilig, overal en altijd

Het thema van dit jaar vraagt aandacht voor meer bewustwording. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt overal plaats waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes, elkaar ontmoeten. Geweld tegen vrouwen is bijvoorbeeld seksuele intimidatie, mishandeling of vrouwenmoord. Dit vindt niet alleen plaats achter de voordeur, maar overal in de samenleving. Er zijn veel manieren waarop je medestander kunt zijn in je dagelijks leven: kijk niet weg, spreek mensen aan op grensoverschrijdend gedrag en maak een melding van onveilige situaties. Hoe word je een medestander? Lees deze voorbeelden:

  • Jij kunt helpen door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk.
  • Jij kunt helpen door ertussen te gaan staan als iemand geïntimideerd wordt in de trein.
  • Jij kunt helpen door een steunend commentaar te posten als iemand wordt bedreigd op sociale media.
  • Jij kunt helpen door een teamgenoot te helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub.

Wil jij je ook inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden? Iedereen kan medestander zijn. Laat dit zien en zet je handtekening onder de #medestander pledge op orangetheworld.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Meer nieuws

Al het nieuws