Lees pagina voor

Iedereen hoort erbij! Hoe laten we in Druten zien dat iedereen erbij hoort?

21 december 2023

Een idee? Laat het ons weten!

Iemand zoals jij, iemand zoals u

De gemeente Druten wil een gemeente zijn, waarin iedereen zichzelf mag zijn. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Of wat dan ook. Iedereen hoort erbij en doet mee in onze gemeente. Jij dus ook!

Soms is het toch lastig om met een open blik naar de ander te kijken. Je ziet dan vooral de verschillen. Omdat je misschien denkt: iemand lijkt niet op mij. Iemand doet niet zoals ik. Iemand denkt niet zoals ik. Of iemand voelt zich niet zoals ik.

Maar ja, eigenlijk is ieder mens uniek en anders.

Verschillen maken één

De gemeente Druten bestaat uit vijf dorpskernen. Die dorpskernen verschillen ook van elkaar. Maar samen vormen zij één gemeente. Dus het maakt niet uit waar je binnen de gemeente bent. Overal mag je jezelf zijn en hoor je erbij.

Leerlingen Pax Christi College

Ook leerlingen van het Pax Christi College vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat vertelden ze de gemeente. Samen met de gemeente en de antidiscriminatie organisatie Vizier dachten we na hoe je binnen gemeente Druten ziet dat iedereen zichzelf mag zijn. In elk dorp en waar iemand ook is.

In de gemeente Druten laten zien

Toen we er met elkaar over spraken kregen we een idee. Hoe mooi zou het zijn wanneer er in de gemeente Druten iets komt (of misschien wel in elk dorp), waardoor het duidelijk is dat iedereen erbij hoort. Maar ja, wat voor iets?

Aan alle inwoners vragen we daarom: denk mee!

Daarom deze vraag. Heb jij of heeft u een goed idee? Waardoor je ergens in de gemeente of misschien wel in alle dorpskernen terugziet dat iedereen erbij hoort en meedoet? Dat mag van alles zijn. Misschien een beeld of een symbool. Een kunstwerk of een welkomstbord. Of een tekening, een woord, een …

Heeft u of heb jij een idee? Laat het ons dan weten! De gemeente, leerlingen van het Pax Christi en de antidiscriminatie-organisatie Vizier kijken dan samen naar de inzendingen.

Insturen tot en met 15 februari 2024

Op onze vraag ontvingen we al een aantal ideeën. Maar we willen het graag van meer inwoners horen! Heb jij of heeft u een goed idee? Stuur dit idee dan naar iedereenhoorterbij@druten.nl. Insturen kan tot en met 15 februari 2024.

Meer nieuws

Al het nieuws