Lees pagina voor

Opening skatebaan op sportpark De Gelenberg

27 december 2023

De nieuwe skatebaan op sportpark De Gelenberg is klaar. Het was nog even wachten op de uitkomst van de keuring. Deze is nu binnen. De baan is goedgekeurd en veilig, dus wie wil kan komen skaten!

Op sportpark De Gelenberg komt een nieuw overdekt sportcomplex. Door deze plannen heeft de oude skatebaan plaats moeten maken. Op een nieuwe plek - achter het jongerencentrum - op sportpark de Gelenberg is een nieuwe skatebaan gebouwd.

Drutense jeugd dacht mee

De aanbesteding en het ontwerp van de nieuwe skatebaan is tot stand gekomen met de inbreng van de Drutense jeugd. Zij hebben hierin een belangrijke stem gehad. Het ontwerp van de skatebaan moest voor een brede doelgroep geschikt zijn. De baan is zo ontworpen dat de verschillende type skaters en skategroepen elkaar niet in de weg zitten.

Uiteindelijk heeft skatebaanbouwer MudCrew een compacte skatebaan aangelegd met uitdagingen voor de beginnende en de gevorderde skategroepen. “De nieuwe skatebaan is een prachtige aanwinst voor Druten”, zegt wethouder Gérard de Wildt. “Het is belangrijk dat we in onze gemeente voldoende voorzieningen voor jongeren hebben. Ik hoop dat ze hier veel plezier van gaan hebben.”

Officiële opening

De officiële opening laat nog even op zich wachten. Die volgt in de loop van volgend jaar. Het is nu in december wat koud en mogelijk nat en er moeten nog wat werkzaamheden gedaan worden rondom de skatebaan. Skaters zijn dus vanaf nu al wel van harte welkom, maar de baan openen we officieel pas volgend jaar.
Het betreden van de baan is op eigen risico. Ook geldt het advies om beschermende kleding te dragen.

Meer nieuws

Al het nieuws