Lees pagina voor

Herdenking Bombardement Nijmegen

15 februari 2024

Dinsdag 22 februari 1944 werd Nijmegen getroffen door een Amerikaans bombardement. Bijna 800 mensen vonden de dood, duizenden raakten gewond. Honderden woningen en winkels werden verwoest, Nijmegen verloor een deel van zijn historische binnenstad.
Deze maand staat Nijmegen uitgebreid stil bij het drama van 80 jaar geleden. Op het programma staan, naast de officiële herdenking op 22 februari, onder meer de Brandgrenswandeling, exposities, lezingen en theatervoorstellingen. Het meest spectaculaire onderdeel vormen de ‘Lichtherinneringen’, bewegende lichtprojecties op vier locaties in de stad, in de avonduren van 21 tot en met 25 februari, die de sfeer en beelden oproepen van het bombardement.
Meer informatie vindt u op de website van vrijheid regio Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website).

Ook is er een korte video, om de herdenking in te luiden. Video ‘Twee minuten, 22-2-1944 (Deze link gaat naar een externe website)

De herdenking van het bombardement van 22 februari 1944 vormt de start van het programma ’80 jaar Vrijheid’ in Gelderland en het Rijk van Nijmegen. Komende anderhalf jaar volgen er in deze regio meer publieksevenementen, waarbij we een brug slaan tussen verleden en heden.

Meer nieuws

Al het nieuws