Lees pagina voor

Column: Druten ziet er goed uit

21 februari 2024

Begin dit jaar stelden we een nieuw plan vast voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. In dat plan regelen we het onderhoud van de openbare ruimte voor meerdere jaren. Ook stelden we hierin samen met de gemeenteraad vast op welk kwaliteitsniveau we de openbare ruimte onderhouden. Zo regelen we het nog beter. En ik zeg niet voor niks “nog beter”, want het is helemaal niet slecht gesteld met de openbare ruimte. Zo laat ook de laatste schouw zien.

Een schouw betekent dat je buiten gaat kijken wat de staat van de openbare ruimte echt is. Iedere maand bekijken we zelf of de openbare ruimte er volgens het afgesproken kwaliteitsniveau bij ligt. Daarnaast meet een onafhankelijke partij 2 keer per jaar de staat van de openbare ruimte.
Als we de resultaten van deze laatste schouw vergelijken met die van vorige jaren zien we een mooie stijging van het kwaliteitsniveau. Gemiddeld scoort Druten een rapportcijfer van 7.3. En daar zijn wij best trots op.

De schouw laat wel zien dat een deel van de beplanting niet klimaatbestendig is. Veel van de planten en bomen hebben ernstig te lijden onder de steeds hogere temperaturen en langere periode van hitte en droogte. Bij de keuze van nieuwe planten en bomen moeten we hier dus goed rekening mee houden.

Wij blijven hard werken om Druten mooi groen en netjes te houden.

Ronald Thoonen
Wethouder Openbare Ruimte

Meer nieuws

Al het nieuws