Lees pagina voor

Gratis reanimatiecursussen

2 april 2024

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom vindt de gemeente Druten het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners uit onze gemeente kunnen reanimeren. En dat zij weten hoe zij een AED moeten gebruiken. Daarom kunt u gratis een reanimatiecursus volgen. De gemeente Druten vergoedt deze cursus volledig.

Wat is een reanimatiecursus?

  • Tijdens een reanimatiecursus leert u hoe u iemand kunt reanimeren. En hoe u een AED moet gebruiken.
  • Een reanimatiecursus duurt ongeveer 3 uur.
  • Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat.
  • Dit certificaat is één jaar geldig.
  • Verloopt u certificaat bijna? Dan krijgt u een uitnodiging voor een (gratis) herhalingscursus.

Burgerhulpverlener

Na het volgen van de cursus kunt u zich aanmelden bij HartslagNu. Als burgerhulpverlener kunt u worden opgeroepen bij u in de buurt. Hoe meer mensen bij dit netwerk zijn aangesloten, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer is. Wij waarderen het als u zich aanmeldt, maar u bent dit niet verplicht. De cursus is ook voor inwoners die niet oproepbaar willen zijn.

Aanmelden

Wilt u graag een reanimatiecursus volgen? Stuur dan een e-mail naar één van onderstaande mailadressen. Schrijf in uw mail: uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer (mobiel), e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een uitnodiging. Aanmelden kan tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Meer nieuws

Al het nieuws