Lees pagina voor

Eerste mensen vandaag aangekomen op noodopvang Druten

30 april 2024

Vandaag zijn de eerste 84 vluchtelingen aangekomen op de noodopvang aan de Scharenburg in Druten. De groep is divers. Er zijn gezinnen, stellen en alleenstaanden uit verschillende landen. Voordat de vluchtelingen kwamen, konden inwoners van Druten op 29 april nog een kijkje nemen. De belangstelling was groot.

De vluchtelingen zijn vanmiddag per bus vanuit een tijdelijke opvanglocatie in Amersfoort gekomen. Het is een diverse groep mensen die vandaag is gekomen. Ongeveer een derde komt uit Syrië en een derde uit Afrikaanse landen. De overige mensen komen uit verschillende andere landen, zoals Irak, Pakistan. Er zijn geen veiligelanders bij.
De leeftijd van de mensen is ook divers. Het zijn gezinnen, stellen en mensen die alleen zijn. In verhouding zijn er meer mannen dan vrouwen. Ze zitten in verschillende fasen van hun asielprocedure. Als zij een verblijfstatus krijgen, is het de bedoeling dat zij als statushouder doorstromen naar een woning ergens in Nederland. Dit betekent dat de groep die vandaag is gekomen in de loop van de tijd kan veranderen.
Op de noodopvang is ruimte voor 100 mensen. Met deze eerste 84 is de noodopvang al aardig vol. De overige mensen worden ook snel verwacht.

Open Huis

Gisteren konden inwoners van Druten en andere geïnteresseerden een kijkje nemen in de noodopvang. Zo’n 300 mensen zijn geweest. Zij konden het dienstencentrum, de woonunits en buitenruimte bekijken. En natuurlijk hun vragen stellen aan medewerkers van het COA, van de gemeente en aan het college van Druten.
De aankomende dagen maakt het COA de buitenruimte en toegangsweg tot de noodlocatie verder in orde. De vraag naar passend onderdak voor asielzoekers groot. Omdat de woonunits en het dienstencentrum al klaar zijn, zijn de nieuwe tijdelijke inwoners van Druten vandaag al gekomen.

Meer informatie

Op de pagina Vluchtelingen op onze website vindt u uitgebreide informatie en een overzicht met vragen en antwoorden. Hier staat ook informatie over de maatregelen die we samen met het COA nemen om te zorgen dat de nieuwe en huidige inwoners van Druten prettig en veilig met elkaar kunnen samen wonen.
Wij houden deze informatie actueel. Ook kunt u uw vragen mailen naar asiel@druten.nl.

Meer nieuws

Al het nieuws