Lees pagina voor

Column: Druten zet in op meer toeristen

10 juli 2024

Je ziet het aan de campers op de Veerdam, de goedgevulde b&b’s en de drukbezette campings. Toeristen weten Druten steeds beter te vinden.

Ze bezoeken onze kernen, waar veel te zien en te beleven is. In het nieuwe Toeristisch Informatiepunt in het Bondsgebouw helpen we toeristen hun weg te vinden in onze gemeente. Er is voor ieder wat wils. Met kaarten en folders kun je zelfstandig of onder begeleiding een van de kleigoedwandelingen lopen. Voor de fietser zijn er steeds meer fietsroutes in ons eigen Maas- en Waalgebied en met het pontje steek je gemakkelijk de rivier over en fiets je zo de Betuwe in.

Ook het centrum profiteert van de toeristen. Ondernemers organiseren door het jaar heen activiteiten die veel belangstelling trekken. Het maakt Druten tot een gezellige plaats om te verblijven.

Omdat Druten wil blijven investeren in het toerisme, voeren we vanaf 1 januari 2025 toeristenbelasting in. Met deze inkomsten kunnen we ervoor zorgen dat nóg meer mensen onze gemeente en streek bezoeken.

Bezoekers betalen toeristenbelasting als ze betaald overnachten in een hotel, bed & breakfast, vakantiehuis of groepsaccommodatie, op een (festival)camping of camperplaats of op een pleziervaartuig of cruiseschip. Als je bij vrienden overnacht hoef je natuurlijk geen toeristenbelasting te betalen. De eigenaar van de verblijfsaccommodatie draagt de belasting af aan Munitax.

Eigenaren van verblijfscaccommodaties die bij de gemeente bekend zijn, hebben al een brief gekregen. Heeft u een overnachtingslocatie en heeft u nog geen brief ontvangen? Neem contact op met Yvette Hendrikx, adviseur Toerisme: y.hendrix@drutenwijchen.nl. Zij helpt u graag.

Ronald Thoonen,
wethouder toerisme

Meer nieuws

Al het nieuws