Lees pagina voor

Parkeren in de blauwe zone

Om de parkeerdruk in het centrum van Druten tijdens de openingstijden van de winkels het hoofd te bieden, geldt sinds 1 januari 2007 de parkeerschijfzone, ook wel de blauwe zone genoemd. Dit betekent dat u in de blauwe zone alléén in parkeervakken of langs of achter een blauwe streep mag parkeren.

Achter of langs een blauwe streep moet u gebruik maken van een parkeerschijf en mag u maximaal twee uur achtereen parkeren. Het gebruik van een parkeerschijf is verplicht op de volgende tijden:

Wat moet u doen?

Via onderstaand formulier kunt u bij de gemeente een ontheffing aanvragen voor het parkeren in de blauwe zones.

Waar is de blauwe zone?

Volgens de verkeersbesluiten is langs, voor of achter de blauwe streep, de parkeerschijfzone op onderstaande wegen van toepassing:

Met uitzondering van de Hogestraat, in de parkeerschijfzone maximaal twee uur achtereen met gebruikmaking van een parkeerschijf geparkeerd mag worden tussen de volgende tijden:

Dat voor de Hogestraat parkeerschijfzone maximaal één uur achtereen met gebruikmaking van een parkeerschijf geparkeerd mag worden tussen de volgende tijden:

Wat kost het?

Voor het verlenen van een ontheffing voor maximaal vijf kalenderjaren in de periode van 1 januari van het eerste jaar tot en met 31 december van het vijfde jaar, voor de betrokkene, zijn de tarieven:

Bewoner

Gevestigd bedrijf: 1 ontheffing per bedrijf

Huisarts: 1 ontheffing per huisarts

Uitvaartonderneming

Utiliteitsbedrijven

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken hoort u of u een ontheffing krijgt.

Meer informatie

Bepaalde doelgroepen komen in aanmerking voor een parkeerontheffing voor de parkeerschijfzone:

Men mag maar 1 ontheffing per adres aanvragen. Op deze ontheffing kunnen wel twee kentekens geplaatst worden.