Lees pagina voor

Nieuwbouwproject De Groene Admiraal

Van de Klok in Nijmegen is van plan om ongeveer 50 duurzame en betaalbare nieuwe woningen te bouwen in Druten. Het woningbouwprogramma bestaat uit nieuwbouw van 40 sociale huurappartementen en 11 koop- of huurwoningen. Wanneer de grondgebonden woningen in de verkoop gaan zal een groot deel van de woningen onder de Nationale Hypotheek Garantie grens vallen.

De woningen zijn gepland aan de oostkant van Druten. Tussen de Jan van Galenstraat, Karel Doormanstraat en De Ruijterstraat. De locatie is bekend als het huidige Balles terrein. Nagenoeg het volledige woningbouwprogramma valt in het betaalbare segment. Het woningbouwprogramma sluit aan bij de grote vraag naar woningen binnen dit prijssegment. Verder worden de woningen duurzaam en bijna energieneutraal.

Omgeving betrokken bij planvorming

Het is het belangrijk dat mensen meedenken bij een ruimtelijke ontwikkeling, zoals De Groene Admiraal. Participatie kan het draagvlak voor een plan verbeteren en ook de kwaliteit van het plan vergroten, leen nieuwe wijk die zoveel mogelijk waarde toevoegt aan de omgeving. Er zijn diverse informatiebijeenkomsten geweest met de mensen die wonen in de buurt van de projectlocatie over de plannen. Tijdens deze bijeenkomsten zijn er ideeën en punten die aandacht nodig hebben opgehaald. Onder andere via online enquêtes. Deze input is gebruikt om de plannen verder vorm te geven

Planning

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meer informatie en nieuws vindt u op de website van De Groene Admiraal (Deze link gaat naar een externe website). U schrijft zich hier ook in voor een nieuwsbrief. Het nieuws ontvangt u direct in uw mailbox.