Lees pagina voor

Nieuwbouwproject 't Erf

Er komt een nieuw woongebouw met 49 sociale huurwoningen in Druten-West. De behoefte aan betaalbare woningen in Druten is groot. We zijn blij dat Woonwaarts 49 sociale huurappartementen kan gaan bouwen. Er komen 17 appartementen met 1 slaapkamer en 32 appartementen met 2 slaapkamers.

Het nieuw te bouwen appartementengebouw komt tussen het appartementengebouw De Heemraad en Cultureel Centrum De Bogerd. De zuidkant van ’t Erf grenst aan de Van Heemstraweg. De noordkant grenst aan het centrale groene plein met speeltuin van de Landschrijverstraat. Deze lege plek is vrij gekomen na de sloop van een school. ‘t Erf wordt een duurzaam woongebouw. Het gebouw wordt gasloos en er komen zonnepanelen op het dak. En draagt bij aan de biodiversiteit van de locatie.

Het gebouw krijgt een parkeerkelder voor 39 auto’s. De andere 25 parkeerplaatsen komen aan de noord- en westkant van het gebouw.

Inschrijven sociale huurwoning

De verhuur van sociale huurwoningen gaat via woningcorporatie Woonwaarts. Heeft u interesse in een sociale huurwoning? Schrijf u dan in via de website van Woonwaarts (Deze link gaat naar een externe website).

Planning

Informatiebijeenkomsten voor mensen uit de buurt

Woonwaarts heeft samen met de gemeente en opZoom architecten goed gekeken naar de omgeving. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe gebouw bij de buurt past. In januari 2022 organiseerde Woonwaarts samen met de gemeente een online informatiebijeenkomst voor de buurt. In januari 2023 organiseerde Woonwaarts samen met de gemeente en opZoom architecten een inloopavond voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Beide informatiemomenten zijn goed bezocht en we ontvingen veel positieve reacties. Ook ontvingen we een aantal vragen en tips uit de buurt. Waar mogelijk nemen we deze mee in de verdere uitwerking.

Meer informatie

Meer informatie en nieuws over Nieuwbouwproject 't Erf vindt u op op de website van Woonwaarts (Deze link gaat naar een externe website). Wilt u weten welke ontwikkelingen er zijn? Dan u kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar terfdruten@woonwaarts.nl. Vermeldt hierbij uw naam, adresgegevens en mailadres. U ontvangt dan automatisch het laatste nieuws.