Lees pagina voor

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Woningbouwproject Portier krijgt steeds meer vorm. Dit doet de gemeente samen met Van de Klok uit Nijmegen. Portier komt in het gebied tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg in Druten. Het ontwerpbestemmingsplan kan iedereen vanaf 13 april tot en met 24 mei inzien.

We verwachten dat de start bouw in de tweede helft van 2024 is. De huidige sporthal gaan we nog slopen. Op deze plek komt een appartementengebouw met 44 sociale huurwoningen. Langs de Van Heemstraweg komen ook twee appartementengebouwen. In het ene gebouw komen 33 middeldure appartementen. En in het andere gebouw 23 vrije sector en 17 middeldure koopappartementen.

Van de 159 woningen die er komen zijn er 117 woningen levensloop geschikt. Een bewoner kan dan in zijn eigen huis blijven wonen. Ook als hij gebruik moet gaan maken van bijvoorbeeld een rollator of een rolstoel. Parkeren kunnen bewoners en bezoekers van de nieuwe woningen straks op het huidige parkeerterrein van De Bogerd. Hier komt een parkeerhuis met 200 parkeerplaatsen. Ook bezoekers van De Bogerd parkeren hier.

De omgeving van het gebied waar de Portier komt heeft ook meegedacht om tot een goed plan te komen. Tijdens verschillende momenten is hen om advies gevraagd. Hiermee is het draagvlak voor de gebiedsontwikkeling vergroot.

Verloopt alles volgens planning, dan wordt het definitieve bestemmingsplan in de zomer van 2023 vastgesteld. Daarna gaat Van de Klok starten met de verkoop van Portier. Naar verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2024