Lees pagina voor

Van ontwerp tot realisatie

Van ontwerp tot realisatie

Op 14 juli 2022 is de omgevingsvergunning verleend. Van der Horst Aannemers draagt zorg voor het hele project: het ontwerp, de bouw en de oplevering. Het sportcentrum bestaat uit een zwembad, sporthal, gym- en turnzaal, 3 sportzalen en een horecagelegenheid met multifunctionele ruimte.

De hoofdgebruikers zijn: Pax Christi, turnvereniging Druturnia, de zwemvereniging en De Kom. Sportcentrum De Gelenberg staat een meter hoger dan het grondpeil. Wij werken het plan voor de openbare ruimte samen met de architect uit. Zo sluit het sportcentrum mooi aan op de directe omgeving.

Sportinrichting sportcentrum

De gemeente heeft in overleg met Turnvereniging Druturnia en Pax Christi aan Janssen-Fritsen opdracht gegeven voor de vaste sportinrichting. Dat zijn de sporttoestellen die aan het plafond, de muren en in de sportvloer worden vastgezet. Pax Christi zorgt zelf voor een klimwand. Losse sportmaterialen zoals matten, banken en bokken komen over van de sportzalen van Pax Christi.

Veiligheid en bereikbaarheid

In het ontwerp geven wij veel aandacht aan veiligheid en bereikbaarheid.

  • Sociale veiligheid met verlichte loop- en fietsroutes. Dus ook op en vanaf de parkeerplaatsen naar de buitensportverenigingen.
  • Duidelijke bewegwijzering naar en op het sportpark richting alle gebouwen.
  • Voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden die met de auto komen en/of van een auto afhankelijk zijn.